Valér
-1 °C
0 °C

Meghalt egy kislány a Margitszigeten

2007.05.20. 16:00
A mentők már nem tudtak segíteni azon a kilencéves gyereken, aki vasárnap kora délután hirtelen rosszul lett és összeesett egy margitszigeti rendezvényen. A halál oka egyelőre nem világos, a gyors orvosi segítség sem tudta a gyerek életét megmenteni.

Hirtelen rosszul lett, összeesett és meghalt egy kisgyerek a fővárosban vasárnap délután, jelentette a Havaria Press.

A 9 éves kislány szüleivel a Nők Lapja családi hétvégéjén vett részt, amikor a tragédia történt. A mentők néhány perc alatt a helyszínre értek, és megpróbálták újraéleszteni gyereket, de életét már nem tudták megmenteni.

A hirtelen haláleset délután fél kettő körül történt. A szabadidős program szervezői a jogszabályban előírt módon kértek a mentőszolgálattól helyszíni mentőügyeletet, elsőként ezek az azonnal riasztott mentősök próbálták a gyermek életét megmenteni, tájékoztatta az Indexet Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

Pár perc múlva érkezett a helyszínre a közeli Markó utcából egy gyermekmentő rohamkocsi, de sajnos hiába. Semmiféle jel nem utalt balesetre, feltehetőleg valamiféle eddig fel nem ismert belgyógyászati betegség, rendellenesség vezethetett a kislány halálához, de erről biztosat majd csak az igazságügyi boncolás tud majd megállapítani, tette hozzá a szóvivő.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közigazgatási eljárás keretében, igazságügyi orvos szakértő bevonásával vizsgálja az esetet.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!