Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Soha nem látott marihuánafogás

2006.07.28. 15:15
Gyálon, Szigetszentmiklóson és Taksonyban csaptak le a rendőrök egy szervezett marihuána-termelő és -terjesztő csoport tagjaira szerda éjszaka. Többek között több mint 2500 tő marihuánát foglaltak le.

"Magyarországon még soha nem derítettek fel olyan jól szervezett kábítószer-termelő és -terjesztő csoportot, mint amelyiknek a tagjait szerdán fogta el a rendőrség"- jelentette be a Budapesti Rendőr-főkapitányság felderítő osztályának vezetője pénteken.

A leleplezett csoport az elmúlt másfél évben heti 1-3 kilogramm marihuánával látta el a jellemzően XII. kerületi fogyasztókat, mondta Berki Antal alezredes.


Rajtaütés július 26-án egy gyáli házban

A csoport tagjaira szerda éjszaka egyszerre csaptak le a rendőrök és három ültetvényen - Gyálon, Szigetszentmiklóson és Taksonyban - összesen több mint 2500 tő indiai kendert, négy kilogramm már értékesítésre kész marihuánát, a növények termesztéséhez szükséges tápoldatot, szárítót, darálót, csomagolási eszközöket foglaltak le.

Nyolc embert fogtak el az akcióban, hatot őrizetbe vettek és a rendőrség indítványozza előzetes letartóztatásukat.