Ötvenmilliót ér a Budapesten lefoglalt marihuána

2004.10.16. 12:42
Farkas Péter olimpiai bajnok birkózót őrizetbe vette a rendőrség, miután családjának telkén egy speciálisan átalakított melléképületben több ezer tőből álló kenderültetvényt találtak, írta a szombati Blikk.
A Blikk értesülése szerint Farkas Péter családjának tulajdonában van az a Vízforrás utcai családi ház, amelynek bunkerszerűen kialakított melléképületében a rendőrség több ezer tő, különböző méretű marihuánát talált. A rendőség feltételezése szerint a termesztők az elmúlt években akár több százmillió forintos bevételt is szerezhettek a vedkender értékesítésével.

A pénteken őrizetbe vett gyanúsítottak egy XVII. kerületi családi házban és annak melléképületében marihuánát termesztettek. A BRFK Kábítószer Bűnözés Elleni Osztály munkatársai több hónapos operatív felderítőmunka eredményeként jutottak el a fenti családi házhoz, ahol 2004. október 14-én a délutáni és az esti órákban házkutatást hajtottak végre. A Blikk nem megnevezett forrásokból megtudta, hogy tizenöt-húsz rendőr törte rá az ajtót a birkózó testvérére, Farkas Károlyra, illetve a szintén ott tartózkodó N. Pálra.

Farkas Péter azt mondta, hogy semmit sem tudott arról, ami a házban folyik. A bűncselekmény többi érintettjének felkutatását, valamint a gyanúsítottakkal szembeni további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztálya folytatja.

Farkas Péter
Farkas Péter 1968 augusztus 14-én született, az UTE színeiben lett kötöttfogású birkózó. 1988-ban junior Európa-bajnok lett, két évvel később 82 kilogrammos súlycsoportban már világbajnok.

91-ben Eb- és Vb-aranyat szerzett, a 92-es barcelonai olimpián is a dobogó legfelsőbb fokára állhatott (elhíresült aranyérem-harapását rengetegen utánozták később). Ezután a legjobb eredménye az 1996-os Európa-bajnokságon született, ahol ezüstérmes lett, míg ugyanebben az évben az olimpiát a 17. helyen zárta kötöttfogásban.

2001-ben hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés miatt emeltek ellene vádat, mert kis híján elütött egy vele szemben tilos parkolás miatt intézkedni akaró rendőrt. A bíróság 2002-ben két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a sportolót.

  • Hírek
  • Bankszámla