2024. június 21. 15:00
Szlovákia
Ukrajna
Düsseldorf Arena II. forduló
2024. június 21. 18:00
Lengyelország
Ausztria
Olympiastadion II. forduló
2024. június 21. 21:00
Hollandia
Franciaország

Marinko bűntársát fogták el Boszniában

2006.03.31. 16:25
Banja Lukában fogták el a hétszeres gyilkosságért életfogytiglani börtönre ítélt Magda Marinko egyik bandatagját. Jovan Sredanovic a boszniai szerb miniszterelnök körül körözött gyanúsan.

Magda Marinko bűnbandájának egyik tagját fogták el Boszniában a Nezavisne Novine című boszniai szerb lap értesülései szeirint. A Magyarországon több gyilkosság miatt életfogytiglanra ítélt Marinko Jovan Sredanovic nevű bűntársát még a múlt héten tartóztatták le Banja Lukában.

Milorad Dodik boszniai szerb miniszterelnök testőrségének tagjai arra lettek figyelmesek, hogy egy gyanús személy fehér színű Audi típusú gépkocsiban körözött és rövid időre megállt a kormánypalotánál. Az illetőt előállították, kiderült, hogy hamis a személyigazolványa. Az ügyészség kérésére a fővárosi bíróság egy hónapos előzetes letartóztatásba helyezte Sredanovicot.

A Nezavisne Novine szerint Sredanovic letartóztatása után még néhány személyt - köztük egy nőt - állítottak elő, akik kapcsolatban voltak a bűnözővel. A rendőrség átkutatta Sredanovic Banja Luka-i lakását és víkendházát.

A 45 éves Marinko hét kegyetlen gyilkosságot követett el Észak-Bácska magyarországi részén. A híres szegedi cukrász Z. Nagy-család ügyében felmentették. Marinkót a szabadkai bíróság távollétében halálra ítélte, amit a halálbüntetés elttörlésekor 40 évi börtönbüntetésre módosítottak.

A francia idegenlégió volt kommandósa bandájának hét tagját összesen 107 évi börtönbüntetésre ítélték, Sredanovic kilenc évet kapott. Jelenleg csak egyikük tölti börtönbüntetését, a többiek megszöktek.