Aliz
6 °C
14 °C

Már hat március 15-i rendbontót keresnek

2008.03.20. 20:12
Egy tucatnyi nyomozó keresi azokat, akik aktívan részt vettek a március 15-i rednbontásokban. Három lakossági bejelentés már érkezett, hat főt fotóval keresnek a rendőrök.

Csütörtökön délutánig három telefonos bejelentés érkezett a rendőrséghez, hogy felismertek valakit azok közül, akiket a március 15-én elkövetett jogsértések miatt keresnek; eközben újabb két keresett személyről került fel fotó a rendőrség honlapjára. A rendőrség minden bejelentést ellenőriz, közölte a BRFK.

Tóth Gábor dandártábornok, budapesti rendőrfőkapitány egy 12 fős nyomozócsoportot állított fel, hogy elemezzék a március 15-én dokumentált jogsértéseket és felkutassák azokat, akik az esti rendbontásban részt vettek. A rendőrség szerdán még csak négy, csütörtökön délután már hat személy azonosításához kéri a lakosság segítségét, a férfiak fényképét a rendőrség az interneten tették közzé.

A budapesti főkapitány minden egyes személy ismertté válása esetén félmillió forint díjat ajánlott fel a nyomravezetőnek. A díj annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során tanúként ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi, a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli.

Március 15-én több száz rendbontó randalírozott Budapesten, a Józsefvárosban. A főként fiatalokból álló tömeg a Blaha Lujza térről indult, ahol a Nemzeti Önvédelmi Mozgalom és több radikális szervezett tartott bejelentett rendezvényt. Budaházy György felszólítására megindultak a Művészetek Palotájához, ahol Gyurcsány Ferenc miniszterelnök részvételével ünnepi gálaműsort tartottak a nemzeti ünnep alkalmából. Az arcukat sállal eltakaró, csuklyás kabátot viselő fiatalok többször összecsaptak a rendőrökkel, és rátámadtak újságírókra is, a rendőrség néhány óra alatt feloszlatta a tömeget.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?