Rudolf
2 °C
13 °C

Sodrófával verte agyon édesanyját

2004.01.08. 12:52
Jogerősen tíz év börtönre ítélte a Szegedi Ítélőtábla azt a martfűi férfit, aki még 2001 novemberében összeveszett rokkantnyugdíjas édesanyjával, majd a heves vita lezárásaként megölte az asszonyt.
A táblabíróság helyben hagyta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság 2002 novemberében hozott elsőfokú döntésében szereplő tíz év szabadságvesztést. A nem jogerősen kiszabott tíz év közügyektől való eltiltást viszont nyolc évre mérsékelte.

Tizenegyszer sújtott le

A 37 éves Csík Zoltán válását követően, 1992 óta anyjával élt együtt. A rokkantnyugdíjas asszony és a fia között rendszeresek voltak a viták, részben anyagi okok, részben pedig a 61 éves nő mind gyakoribb italozása miatt. Csík Zoltán 2001. november 20-án ismét összeveszett anyjával, és indulatában eldöntötte, hogy megöli az asszonyt.

A vádlott elővette a konyhaszekrényből a nyújtófát, bement anyja szobájába, és az asszony mögé lépve tizenegyszer lesújtott rá. Az erősen vérző nő a földre esett, arcára ekkor a fia egy kispárnát szorított egészen addig, amíg az anyja meghalt - állapította meg a vizsgálat.

Egy lakásban a halottal

A vádlott tettének elkövetése után napokon keresztül anyja holttestével együtt élt a lakásban, s csak november 25-én kérte meg sógorát, hogy szóljon a rendőrségnek, majd maga is több SMS-t küldött a rendőröknek. A férfi azonban elszökött otthonról, és a rendőrök csak hosszas keresés utén találtak rá a majdnem megfagyott férfira.