Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Kínos Martonyi-interjú

2002.03.25. 14:42
A magyar-norvég kapcsolatokat nem befolyásolja az a múlt heti incidens, mely során Martonyi János külügyminisztert a norvég TV2 munkatársa nyitott sliccel, kilógó pénisszel akarta meginterjúvolni. A felvételt a diplomácia kérésére a tévé nem tette adásba.
Kínos incidenst kellett átélnie Martonyi János külügyminiszternek norvégiai látogatása során. A magyar diplomácia vezetőjét - aki norvég kollégája, Jan Petersen meghívására tett hivatalos látogatást Oslóban - egy helyi riporter úgy kérdezte, hogy kilógott a nemi szerve a nadrágjából.

A norvég TV2 hírcsatorna azzal invitálta Martonyi Jánost, hogy vegyen részt egy külpolitikai témájú műsorban. A miniszter elfogadta a meghívást, ám arról mit sem tudott, hogy a stúdióban egy kandikamerás műsor "munkatársa", egy közismert humorista merényletet tervez ellene.

Martonyi higgadt maradt

Az álriporter az illemhelyről érkezvén, nyitott sliccel, a nadrágból kilógó pénisszel akart kérdéseket feltenni a miniszternek. - Martonyi János higgadtan közölte, hogy valami nincs rendben - mondta az Indexnek Horváth Gábor külügyi szóvivő, aki ízléstelen, otromba és alpári tréfának nevezte az incidenst. A szóvivő úgy tudja, nem egy humorista, hanem egy újságíró volt a kérdező.

A norvég külügyi diplomácia, értesülvén az incidensről, betiltatta a felvétel lejátszását. A Helsingin Sanomat hétfői cikke szerint a csatorna csütörtökön adta volna le az anyagot.

Ízetlen, ostoba vicc

A külügyi szóvivő szerint az eset nincs hatással az amúgy felhőtlen norvég-magyar kapcsolatokra, "hiszen egy újságíró ízetlen, ostoba viccét nem tekinthetjük politikai ügynek."

Horváth sietett megjegyezni, hogy tudomása szerint a norvég közvélemény döntő többsége elítélte az akciót.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?