Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Huszeinhez hasonlította a királynőt a rapper

2004.04.04. 18:24
A brit királynő ellen uszító nótát sugároz napok óta a BBC. Scor-Zay-Zee, az iszlám hitre tért rapper szerint a királynő pont olyan, mint Szaddám Huszein, "eltette láb alól" Dianát és még a férje is "szabadkőműves".
Szaddám Huszeinhez hasonlítja II. Erzsébetet, Nagy-Britannia uralkodóját egy a BBC-n több napja sugárzott számában egy iszlám hitre megtért rapper. "A BBC-nek nem kellene sugároznia ezt a dalt" - hangoztatta John Beyer, a Mediawatch UK nevű szervezet igazgatója a Daily Telegraph című napilapnak adott vasárnapi interjúban.

Indokolhatatlan

A független médiafigyelő szervezet elnöke szerint "semmi sem indokolhatja, hogy egy ennyire sértő dalt leadjanak egy rádióadón".

A "Nagy-Britannia" című nóta, amelynek szerzője és előadója Scor-Zay-Zee, az iszlám hitre nemrégiben áttért hip-hop énekes-táncos, keményen bírálja a brit életmódot. A fiatalokat is korholja, akik szerinte a korlátlan fogyasztói kultúra áldozatai, és "eltűrik az állandó agymosást".

Gyilkos szabadkőművesek

Legkeményebben a királyi családot támadja az énekes, aki szerint "Nagy-Britannia a rabszolgaságon szerezte a vagyonát", és "a királynő lopott gyémántokat visel". "A férje szabadkőműves, és eltették Dianát láb alól" - vádol Scor-Zay-Zee. "A királynő olyan házban lakik, mint Szaddám Huszein, mindketten gazdagok, ezért szerintem egyformák" - áll a slágerben.

A rapper az Izraelnek nyújtott támogatás és a Washington, "a nagy Sátán" és London közötti jó kapcsolat miatt is elmarasztalja hazáját.

"A Nagy-Britannia tiltakozó dal, és kizárólag zenei érdemei miatt került adásba" - magyarázta a dal sugárzását a BBC szóvivője. "A mű az előadó személyes véleményét közvetíti, nem a BBC-ét" - tette hozzá.