Viola
-6 °C
-2 °C

Harminchatan égtek halálra Zimbabwében

2002.06.10. 17:18
Harminchat főiskolás vesztette életét egy zimbabwei buszbalesetben. A diákok egy sporteseményről utaztak hazafelé, amikor autóbuszuk egy teherautónak ütközött és kigyulladt.
Legkevesebb harminchat tanárgyakornok éget halálra Zimbabwében, amikor autóbuszuk egy teherautóval ütközött Masvingo városa mellett. Harmincöt diák túlélte a balesetet, őket a helyi kórházban kezelik - jelentette az AFP. A baleset után felfüggesztették az oktatást a masvingoi tanárképző főiskolán, ahol az áldozatok tanultak - nyilatkozta a főiskola dékánja az AFP-nek.

Kigyulladt a kukorica

A diákok egy hararei sportversenyről utaztak hazafelé, amikor buszuk egy kukoricaszállító teherautóba ütközött. A kukoricával töltött zsákok a buszra zuhantak és lángra kaptak, mind a busz, mind a teherautó teljesen kiéget - mondta el az AFP-nek Andrew Phiri rendőrségi nyomozó. Egy rendőrségi szóvivő elmondta: a masvingoi kórház el tudja látni a sebesülteket.

A szerencsétlenül járt autóbuszból már mindenkit kimentettek. Zimbabwében súlyos problémát jelent a közlekedésbiztonság, tavaly két miniszter is közlekedési balesetben vesztette életét -írja a BBC. A legtöbb balesetet gyorshajtás vagy ittas vezetés okozza.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!