Géza
-11 °C
-4 °C

Megkéselték az IBF magyar bajnokát

2005.01.08. 16:04
A biztonsági őrként dolgozó Matolcsi Józsefet, a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) interkontinentális bajnokát péntek éjjel érte a támadás, amikor két verekedő között próbált rendet tenni. A sportoló a támadást túlélte, jelenleg súlyos sérülésekkel ápolják. A gyanúsítottakat őrizetbe vették.
Hasba szúrták szombatra virradóra egy ecseri szórakozóhely előtt Matolcsi Józsefet, a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) interkontinentális bajnokát. A sportolót súlyos sérüléssel kórházban ápolják - közölte a rendőrség az MTI-vel.

Verekedőket akart szétválasztani

A 28 éves kisközépsúlyú öklöző a mulató biztonsági őreként dolgozik, s az éjjel két verekedő között próbált rendet teremteni - mondta el Bényi Mónika, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A renitenskedőket Matolcsi kitessékelte az utcára, ahol a két férfi nekiesett, ütlegelni kezdték, majd egyikőjük késsel hasba szúrta a sportolót. Ezt követően mindketten elmenekültek. Matolcsi összeesett, a mentők a budapesti baleseti sebészetre szállították.

Őrizetben a gyanúsítottak

A rendőrség hamarosan elfogta a közelben a két gyanúsítottat, akik tagadták, hogy ők követték volna el a bűncselekményt, ám a szemtanúk felismerték őket. A két férfit őrizetbe vették, és a rendőrség indítványozza előzetes letartóztatásukat, súlyos testi sértés bűntette miatt.

Az MTI szombaton kora délután a baleseti sebészeten a sérült állapotáról érdeklődött, ám az ügyeletes orvos a sportoló kérésére hivatkozva nem adott felvilágosítást arról, hogy javult-e az állapota.

A "hajdúsági zúzógép" nével jegyzett öklöző tavaly áprilisban szerezte első nemzetközi címét, amikor az ukrajnai Lembergben legyőzte a hazai pályán öklöző Roman Dzumant, így elnyerte Boksz Világalapítvány (WBF) nagyváltósúlyú világbajnoki övét. Sokáig úgy tűnt, következő Kótai Mihály lesz, végül azonban elmaradt a két magyar világbajnoki címért zajló összecsapása.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Roger Moore Viszlát...

3200 Ft
2720 Ft