Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Idén már nem lesz vénasszonyok nyara

2004.09.24. 11:01
Nem számíthatunk az elkövetkező tíz napban sokkal jobb időre, mint a mai. Marad a szürkeség, eleinte 13-15 fokos, később valamivel magasabb délutáni csúcshőmérséklettel, északi-északnyugati széllel, itt-ott csapadékkal és minden egyéb csúnyasággal. Elvették tőlünk a vénasszonyok nyarát.
Kettős fronthatással számolhatunk szombaton, mondta az Indexnek Molnár László, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Az ország északnyugati részén hidegfronti, a délkeleti részén melegfronti hatásra számíthatunk, a frontok azonban vasárnap-hétfőre megszűnnek.

Öltözzön melegen, aki a hétvégén esetleg késő nyárinak szánt szabadtéri mulatságon vesz részt, ugyanis marad a 13-15 fokos hőmérsékleti maximum. Az ország keleti és déli részén esőkabátot is húzzanak, itt ugyanis előfordulhatnak záporok is. A csapadékos idő kelet felé vonul majd el, de a felhők azért maradnak. Matula bácsi üzeni, izületi bántalmakra hajlamos szüretelők vegyenek kesztyűt is a hétvégén.

Késleltetett vénasszonyok nyara

A jövő hét sem sokkal kecsegtetőbb: a legmelegebb nap valószínűleg szerda lesz, amikor a 15-20 fokot is elérheti a délutáni csúcshőmérséklet. Kérdés, mennyire érezzük majd, mert erős északi-északnyugati szél fog fújni. Molnár László szerint időnként elő-előbújhat a nap, de azért nem annyira, hogy mindjárt pólóra-rövidnadrágra vetkőzzünk.

Október első napjaiban valamivel nagyobb esély lesz a napsütésre, Matula bácsi azonban inkább átköltözik a Tüskevárból a Téli berekbe.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!