Benedek
-5 °C
5 °C

Órás késések a pesti pályaudvarokon

2006.03.08. 10:03
Szerdán is problémákat okoz a MÁV-nak a hideg idő miatt eljegesedett felső vezetékek. Húsz járat akár egy órát is késhet. Az utasok megpróbáltak busszal eljutni munkahelyükre, de sokan nem fértek fel a járatokra a zsúfoltság miatt. Kedden hasonló okból számos vonalon jelentős késéssel indultak a vonatok.
Két helyen is vasúti felső vezeték szakadás történt szerda reggel Budapesten - tájékoztatta Kavalecz Imre, a MÁV szóvivője az MTI-t.

Nyolc óra előtt öt perccel Rákospalota-Újpesten szakadt le a vezeték, nyolc óra után néhány perccel pedig a városligeti szakaszon. Mind a két esetben a Nyugati Pályaudvarra érkező és az onnan induló vonatokat érinti az esemény, hiszen a két felső vezeték szakadás a Budapest-Vác és a Budapest Cegléd vonalon történt.

A szóvivő tájékoztatása szerint a vonatok 50-60 percet késnek, körülbelül 20 járatot, és 5-6 ezer utast érint a reggeli üzemzavar. Az érintett szakaszokon jelenleg diesel-mozdonyok szállítják az utasokat.

Kavalecz Imre tájékoztatása szerint a leszakadt felső vezetékeket a délelőtti órákban állítják helyre.

Az Index egyik munkatársa is a veszteglők között van. Elmondta, hogy hosszú sorban állnak a szerelvények a pályaudvaron, több száz utas várakozik a peronokon. Az utasok egy része megpróbált busszal eljutni munkahelyére, de sokan nem fértek fel a járatokra a zsúfoltság miatt.