Ágnes
-1 °C
2 °C

Meghibásodások miatt késnek a fővárosi vonatok

2006.08.06. 10:01
A MÁV tájékoztatása szerint vasárnap folyamán több vasútvonalon meghibásodás történt, ezért késésre kell számítani. Szeged és Hegyeshalom irányába legalább fél órás késésre lehet számítani vasárnap. Leszakadt egy felső vezeték.

Kavalecz Imre, a vasúttársaság szóvivője elmondta, hogy a Budapest-Győr-Hegyeshalom szakaszon várhatóan délutánig 30-40 perces késésekkel kell számolniuk az arra utazóknak, sőt reggel 8 órától várhatóan 10 óráig teljesen szünetel a vasúti közlekedés. A Budapest-Nyíregyháza és a Budapest-Szeged vonalakon 20-30 perccel később érkeznek a vonatok a menetrendhez képest, tette hozzá a szóvivő.

A győri vonalon Budaörs és Biatorbágy között eddig ismeretlen okok miatt egy mozdony áramszedője leszakította a felső vezetéket. Ezen a szakaszon az ideiglenes helyreállítás miatt kell egy időre leállítani a forgalmat, a végleges helyreállításig pedig dízelmozdonyok üzemelnek majd.

Kavalecz Imre jelezte, hogy a nyíregyházi és szegedi vonalakon azért lassul a vasúti közlekedés, mert Abonynál egy vasúti pálya-átépítésen dolgozó munkagép véletlenül elvágta a vasúti kábelt.