Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Nem volt jó a vonatjegy a gödöllői HÉV-re

2006.08.31. 14:53
Nem fogadták el a gödöllői HÉV-en a vonatjegyeket és bérleteteket szerdán, noha a MÁV a Budapest-Miskolc vonalon történt baleset miatt HÉV-ezésre buzdította Gödöllőre tartó utasait. A MÁV szerint egyeztetési hiba történt, ugyanakkor minderről elfelejtették tájékoztatni a közvéleményt.

Szerdán egy betonkeverő teherautó rázuhant a vasúti sínekre Isaszegnél, emiatt egésznap szünetelt a vasúti forgalom a Budapest-Gödöllő közti szakaszon. A Budapest-Miskolc között közlekedő vonatok kerülő útvonalon jártak, a Gödöllőkre tartóknak pedig a vasúttársaság azt tanácsolta üljenek HÉV-re, mert a BKV járatán ezen a napon elfogadják a vonatjegyeket, illetve a bérleteket.

Egy olvasónk a többek között az Indexen is közzétett hír alapján próbálkozott HÉV-vel hazautazni, előtte azonban gondosan felhívta a MÁV-ot, igaz-e a hír, a cég információs vonalán megerősítették, nem kell jegyet vennie, érvényes lesz ezen a napon MÁV-bérlete is. A HÉV-en azonban a kalauz nem tudott a két közlekedési cég állítólagos megegyezéséről, így azt ajánlotta fel a bosszús utasnak, hogy büntetés nélkül megússza a jegy nélkül utazást, de vásárolja meg a menetjegyet. Ezt olvasónk végül megtette, de előtte még újra feltárcsázta a vasúttársaságot, ahol este fél hatkor is azt állították, érvényes a MÁV-bérlet. A BKV-nál viszont azt mondták, szó sincs ilyen megegyezésről.

"A BKV és a MÁV közötti egyeztetési hiba miatt nem fogadták el a vasúti jegyeket a HÉV-szerelvényeken" - reagált megkeresésünkre Kavalecz Imre, a MÁV szóvivője. "Miután ez a délutáni órákban derült ki, közlemény kiadása szükségtelen volt, mert addigra már a vonatpótló buszokat is beállították.

A vasúti jeggyel a vonatpótló autóbuszokon lehetett utazni, a vonattal utazóknak is ezt ajánlottuk'" - állította Kavalecz Imre, arra azonban többszöri kérdésünkre sem tért ki érdemben hol akadt el a vasúttársaság és a BKV közötti kommunikáció.

Kerestük a BKV-t is, ott későbbre ígértek visszahívást.

Cikkünk megjelenése után jelentkezett egy szemtanú. Elmondta, voltak ugyan vonatpótlóbuszok, de nem volt elég. Amikor Pécelen az illető leszállt öt kocsinyi ember indult meg az egyetlen pótlóbusz felé, ám csupán az emberek ötöde fért fel, a következő jármű negyven perccel később érkezett meg.