Aliz
6 °C
14 °C

Robbanás zavarta meg a Mont-Blanc-alagút megnyitóját

2002.03.09. 15:33
Robbanás késleltette a Mont-Blanc-alagút szombati átadását. Személyi sérülés nem történt, azonban egy teherautóban kisebb kár keletkezett. Az alagút megnyitóján helyi környezetvédők tiltakoztak a teherforgalom újbóli beindítása ellen.
Kisebb incidens zavarta meg a Mount-Blanc-alagút szombati megnyitóját. A három évvel a harminckilenc ember halálát követelő tűz után felújított alagút hivatalos átadása előtt nem sokkal egy - a feltételezések szerint lavinák megindítására szolgáló - gránát robbant fel az alagúthoz vezető út mellett - számolt be a BBC.

A kamionok ellen tiltakoznak

A robbanás kisebb kárt okozott egy éppen arra haladó útkarbantartó-teherautóban, személyi sérülés azonban nem történt. Az alagút megnyitása így egy órát késett a tervezethez képest - jelentette a BBC. A megnyitót a rendőrség nagy erőkkel biztosította, mivel a francia oldalon mintegy ezerötszáz, a kamionforgalmat ellenző tiltakozó gyűlt össze.

A kamionok ellenzői a járművek okozta környezetszennyezés és terhelés miatt aggódnak, illetve sokakban felmerült, hogy magát az alagút ideiglenes lezárásához vezető katasztrófát is egy kigyulladó kamion okozta. A tervek szerint az alagutat március közepén nyitják meg a teherforgalom előtt, és akkor is egyszerre csak egy irányba haladhatnának a szállítójárművek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?