Madeleine holtteste a tengerben lehet

2007.09.15. 14:59
A portugál rendőrség szerint a 135 napja eltűnt brit kislányt, Madeleine-t a szülei egy jachtról a tengerbe vetették. Elismerték, hogy amennyiben nem találják meg a holttestet, és a szülők nem tesznek beismerő vallomást, úgy nem lesz elegendő bizonyíték a vádemeléshez.

A portugál rendőrség legújabb verziója szerint Madeleine holttestét a tengerbe dobták, tudta meg a Sun című brit bulvárlap szombati internetes kiadása. A detektívek attól tartanak, hogy a kislányra súlyokat kötöttek és úgy vetették a vízbe a szülők egy brit jachtról, tettestársaik segítségével. Szakértők hetekig azt próbálták felmérni, vajon mely partszakaszokra sodorhatta ki a víz a holttestet.

A portugál rendőrség először ismerte be, hogy terhelő DNS-eredmények és Madeleine McCann holtteste nélkül feltehetőleg nem lesz elég bizonyíték a vádemeléshez a kislány szülei ellen. Egy magas rangú rendőrségi forrás szerint McCannék beismerő vallomása nélkül széthullhat az ügy.

Kate és Gerry McCANN ikergyermekeikkel

A Times című lap értesülése szerint jövő héten portugál nyomozók érkeznek az angliai Leicestershire-be, hogy brit kollégáikkal együtt nyomozzanak Madeleine ügyében.

Korábban részleteket szivárogtattak ki a portugál lapok Kate McCann naplójából, amelyban az anya állítólag arról ír, mennyire nehéz volt bánni a három hisztérikus gyerekkel, különösen a hiperaktív Madeleine-nel.

A brit bulvárlapok pedig úgy tudják, hogy a család bérautójában talált haj elemzéséből kiderült, a kislány rendszeresen nyugtatót és nagy mennyiségű altatót kapott. Az orvos szülők ugyanakkor tagadják, hogy gyógyszerezték volna gyermeküket.

Pénteken a rendőrök állítólag vért találtak a családéval szomszédos apartman falán. Ez választ adhat arra a kérdésre, hogy hol rejtették el a kislány holttestét- tudta meg az Express című brit bulvárlap.

Madeleine McCann 135 napja tűnt el a portugáliai Praia da Luz-ban lévő családi apartmanból, miközben szülei egy közeli étteremben vacsoráztak. Kate és Gerry McCann tagadja, hogy bármi közük lenne lányuk eltűnéséhez, a portugál rendőrség azonban gyanúsítottként kezeli őket.