Viola
-5 °C
-2 °C

Négy napra a mocsárban ragadt egy futó

2006.09.06. 11:09
Négy napos kaland lett Eddie Meadows ebéd utáni testedzéséből. A 62 éves kutató munkahelye közelében ragadt a floridai mocsárba. Bár kiszáradt és szétcsípték a rovarok, jókedélyűen fogadta megmentőit.

Eddie Meadows csak egy kis ebéd utáni átmozgatásra indult péntek délben orlandói irodája környékén, végül négy napra a közeli mocsárban ragadt. A 62 éves dzsogolót hosszas keresés után mentették ki, írja a BBC.

Meadows egy kutatóközpontban dolgozik, és ebéd után rendszeres testmozgással tartja karban magát. Pénteken is így tett, amikor váratlanul derékig a mocsárba süllyedt.

Pocsolyákból ivott


Eddie Meadows

Bár munkatársai szinte azonnal a keresésére indultak, csak négy nap múlva, magyar idő szerint hétfőn kora éjszaka találták meg. A szerencsétlenül járt férfit szinte felfalták a rovarok, és súlyosan ki is száradt.

Mint kiderült, életét az mentette meg, hogy inni tudott a mocsár pocsolyáiból.

Meadowst (a férfi neve rétet, ártéri legelőt jelent) Ron Eaglin, az orlandói University of Central Florida professzora találta meg. A megpróbáltatások miatt Meadows addigra már nem tudott kiabálni, de Eaglin felfigyelt a szörcsögő hangokra. Mint mondta, szorult helyzete ellenére Meadows remek hangulatban volt.

A futásnak köszönheti életét

Az egyetemi rendőrség őrmestere, Woody Furnas szerint a térséget "vastag iszap és ganéj" borította. "Ez olyan, mintha ragasztó lenne" - nyilatkozta az AP-nek.

Furnas szerint Meadows, aki az amerikai hadsereg civil alkalmazottja, jó állapotban vészelte át a megpróbáltatást. "Erős fickó. Egy igazi maratonfutó" - mondta, utalva rá, hogy Meadows tulajdonképpen rendszeres testmozgásának köszönheti életét.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!