Gertrúd, Patrik
4 °C
4 °C

Betemetik a gödröket Medgyessy utcájában

2003.11.06. 12:15
A Fővárosi Közterület-Fenntartó Rt. aszfaltozza Medgyessy Péter miniszterelnök utcájátának legkritikusabb szakaszait. A munkagépek csütörtökön éppen a kormányfő háza előtt dolgoztak, a Főkefe munkatársa szerint a Stromfeld Aurél utca balesetveszélyes részeit a következő napokban állítják helyre. Szegedi Péter, a Főkefe szóvivője szerint semmi szenzáció nincs abban, hogy épp a kormányfő utcájában aszfaltoznak.
#alt#
A háttérben a miniszterelnök háza
Néhány hete Medgyessy Péter miniszterelnök éppen lánya elkószált tacskóját próbálta visszacsalogatni, amikor beleesett egy gödörbe. A kormányfőnek nagyobb baja nem esett, csak részleges Achilles ín szakadást szenvedett.

Az Index viszont kiderítette, hogy az útfelújítások során csütörtökön jutottak el a kormányfő utcájáig, bár a hírek nem szóltak arról, hogy a Stromfeld Aurél utcában érte-e Medgyessyt a baleset. A Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. munkatársai jelenleg a miniszterelnök házától pár lépésnyire javítják az útburkolatot.

A főkefe helyszínen tartózkodó munkatársa nem halott a kormányfő balesetéről, viszont jelezte: az utca legkritikusabb szakaszait újraaszfaltozzák, így küszöbölve ki a potenciális balesetveszélyt. Szegedi Péter, a cég szóvivője az Indexnek úgy nyilatkozott: semmi szenzáció nincsen a munkálatokban, azt a Főkefe vagy a főváros, vagy pedig a kerület megbízása alapján javítja ki, attól függ a megrendelő, hogy kerületi, avagy fővárosi kezelésű-e az út. A szóvivő nem tudott részleteket a konkrét munkálatokról, ugyanakkor megjegyezte, hogy tucatnyi helyen zajlik egyszerre az utak balesetmentesítése.