Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Ötveneseket hamisított az ügyes kezű esztergályos

2006.03.07. 12:52
Szabadlábon védekezhet az a 35 éves Tolna megyei iparos, akit rendőrök fogtak el egy névtelen bejelntés nyomán. A szakértők szerint a férfi nagyon jó minőségű hamis ötvenforintosok gyártására rendezkedett be műhelyében.

Elfogták és már ki is hallgatták a rendőrök azt a Tolna megyei esztergályost, aki 50 forintosok hamisítására specializálódott. A rendőrségi zöldszámra érkezett bejelentés után, március 2-án indítottak nyomozást a rendőrök, és hétfőn már ki is hallgatták azt a 35 éves medinai férfit, akinél negyven darab szinte tökéletesre hamisított és 37 darab félkész 50 forintost találtak.

Az esztergályos - aki egyébként ajándéktárgyak gyártásával foglalkozik - szakértők szerint nagyon jó minőségű hamisítványokat készített, és már csak az érmék peremének illetve súlyának beállítása hiányzott a teljesen tökéletes másolatok elkészítéséhez.

A rendőrség szerint még nem került forgalomba egyetlen egy általa készített érme sem, azonban a házkutatás során talált klisék és speciális berendezésekkel akár ezerötszáz darabot is képes lett volna elkészíteni naponta. A férfi büntetlen előéletű, az ellene indult eljárás során szabadlábon védekezhet.