Valér
2 °C
8 °C

Halálos áldozata is van a romániai medvetámadásnak

2007.06.24. 17:57
Hiába próbálták az amerikai turistacsoport tagjai kővel elijeszteni a vadállatot, tragédiával végződött az éjszakai túra a Kárpátokban.

A hat főből álló amerikai turistacsoportra szombaton este tíz óra körül támadt a medve a Kárpátokban. A hírről beszámoló CNN csak annyit közölt, hogy Bukaresttől 120 kilométerre történt az eset.

A medvetámadás során egy 31 éves nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kiérkező mentők már nem tudtak segíteni rajta. A turistacsoport további két tagja is komoly sérüléseket szerzett, de ők túlélték a támadást.

A helyi rendőrség tájékoztatása szerint a közeledő medvét először sikerrel ijesztették el a turisták, ám az állat később ismét a nyomukra bukkant. Elsőként egy 26 éves nőt támadott meg, erre a többiek kővel kezdték dobálni a medvét. Az állat ezt követően egy férfinek megharapta a lábát, majd a 31 éves nőt marcangolta halálra.

A hatóságok szerint a medve korábban is támadt emberre. Egy román turistát vállon harapott, később pedig birkákra is rátámadt. A vadállatot várhatóan elaltatják, amennyiben sikerül a nyomára bukkanni a hegyekben.

Bár Romániában található az európai barna medve populáció közel fele, az ilyen támadások viszonylag ritkák, teszi hozzá az esetről beszámoló CNN.