Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Durva rendőrök kísérték a megasztárokat

2004.05.22. 09:08
Olvasói levél nyomán indul vizsgálat a TV2 megasztárjait az EU-csatlakozás napján kísérő rendőrök állítólagos durva fellépésének kiderítésére, írja a Népszabadság. A levélíró szerint egy rendőr szándékosan belehajtott egy színesbőrű férfi lerobbant autójába.
Az autósokkal szemben indokolatlanul durván fellépő rendőrök kísérték a TV2 Megasztár című produkciójának döntőseit az egyik május elsejei fellépésükre. Az esetet megírta a Népszabadságba az egyik szemtanú, akit felháborított a kivételezés.

A rendőrség az olvasói levél nyomán tényfeltáró vizsgálatot indít az ügyben. Kozák László, a BRFK szóvivője a Népszabadságnak elmondta: hatályos kormányrendelet értelmében meghatározott esetekben bárki számára adott a lehetőség, hogy rendőrségi szolgáltatásokat vásároljon.

A vizsgálatnak kell tisztáznia, hogy a konkrét esetben a motoros rendőröket kik és milyen feladatra szerződtették. Tanúkat keresnek az olvasó azon állításának megerősítésére vagy megcáfolására is, miszerint az egyik motoros rendőr úgy próbálta szabaddá tenni a megasztárok előtt az utat, hogy motorjával belehajtott egy színes bőrű férfi lerobbant autójába, írja a Népszabadság.