Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bizonyítékot evett az ügyvéd a cégbíróságon

2004.07.09. 07:18
Iratbetekintési lehetőséget kért a cégbíróságon egy ügyvéd, aki mint utóbb kiderült egy tértivevényt akart eltüntetni. A dolgozók azonban észlelték, hogy mit akar a jogász, ezért hívták a biztonságiakat, azt azonban már ők sem akadályozhatták meg, hogy az ügyvéd megegye a bizonyítékot, számolt be a nem mindennapi hírről a Népszabadság.
Iratbetekintési lehetőséget kért egy építőipari cég papírjaiba egy budapesti ügyvéd. A vállalkozás bejegyzési kérelmét a cégbíróság elutasította, az erről szóló határozatot pedig kézbesítették a cégvezetőnek, a jogász a kézbesítést igazoló tértivevényt akarta eltüntetni az iratcsomóból - írja a pénteki Népszabadság. A jogásznak azért volt fontos az irat eltüntetése, mert a bejegyzés elutasítás ellen nem fellebbezett időben, márpedig ha a tértivevény eltűnik, nincs bizonyíték arra, hogy a határozatot kézbesítették, így fellebbezés is benyújtható határidőn túl is.

A Népszabadság beszámolója szerint észlelték a cégbírósági alkalmazottak, hogy egy irat eltüntetésére készül egy ügyfelük, ezért riasztották a biztonsági őröket, az ügyvédet azonban ők sem tudták megakadályozni szándékában: a boríték méretű iratot a jogász összegyűrte a szájába gyömöszölte, majd lenyelte. A dokumentum elfogyasztása mindazonáltal nem bizonyult igazán hatásos megoldásnak, mert a posta utóbb igazolta a küldemény átvételének napját.

A cégbíróság illetékesei a konkrét esetről nem kívántak nyilatkozni a Népszabadságnak, annyit azonban megtudott a lap, hogy dokumentumokat korábban senki nem evett meg náluk. Az eset kapcsán kezdeményezték, hogy a betekintésre kialakított helyiséget szereljék fel kamerákkal, és a megfigyelőrendszer telepítése már megkezdődött.

Horváth Jenő, az Országos Ügyvédi Kamara elnöke a lapnak csak annyit mondott: az esetet ismerik, miután arról beszámoltak az Országos Igazságszolgáltatási Tanács ülésén, és a testületnek ő is tagja. Az ügyet viszont Horváth nem kívánta minősíteni, csupán azt közölte, hogy a kamara megteszi a szükséges intézkedéseket.