Gellért, Mercédesz
12 °C
16 °C

Tanítónőt vertek Kocsordon

2008.09.24. 15:18
Egy tanítónőt vertek meg hétfőn a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kocsordon egy diákjának szülei, mert a tanítónő elültette helyéről az elsős általános iskolás fiút. A rokonokat a gyerek bátyja hívta az iskolába, aki szintén ott tanul.

Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a tanítónő még pénteken az iskola udvarán a többiektől külön, egy padra ültette a kilenc éves, elsős fiút, hogy magatartásáról beszélgessen vele.

Az iskola eddigi néhány hete alatt ugyanis a gyerek többször is agresszívan viselkedett, osztálytársaival verekedett is. Ekkor szaladt oda a fiúnak a szintén az iskolában tanuló negyedikes bátyja és minősíthetetlen hangnemben kiabált a tanítónővel, majd hazaszaladt a rokonaiért.

Hamarosan meg is érkezett a kisfiú anyja, felnőtt, 23 éves másik fia és szintén felnőtt korú lánya kíséretében. A tanítónőt fenyegetni kezdték, a fiatalember meg is próbálta ütni, az anyja pedig meg is ütötte.

Csoportosan elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak gyanújával a rendőrség a kedden érkezett feljelentés alapján kihallgatta az asszonyt, a felnőtt fiát és lányát.

Őrizetbe nem vették őket, tette hozzá Fülöp Gergely. Ha valakit egyébként a bíróság ilyen bűncselekmény miatt elítél, akár öt év börtönt is kaphat.