Árpád
-2 °C
4 °C

Tanítónőt vertek Kocsordon

2008.09.24. 15:18
Egy tanítónőt vertek meg hétfőn a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kocsordon egy diákjának szülei, mert a tanítónő elültette helyéről az elsős általános iskolás fiút. A rokonokat a gyerek bátyja hívta az iskolába, aki szintén ott tanul.

Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a tanítónő még pénteken az iskola udvarán a többiektől külön, egy padra ültette a kilenc éves, elsős fiút, hogy magatartásáról beszélgessen vele.

Az iskola eddigi néhány hete alatt ugyanis a gyerek többször is agresszívan viselkedett, osztálytársaival verekedett is. Ekkor szaladt oda a fiúnak a szintén az iskolában tanuló negyedikes bátyja és minősíthetetlen hangnemben kiabált a tanítónővel, majd hazaszaladt a rokonaiért.

Hamarosan meg is érkezett a kisfiú anyja, felnőtt, 23 éves másik fia és szintén felnőtt korú lánya kíséretében. A tanítónőt fenyegetni kezdték, a fiatalember meg is próbálta ütni, az anyja pedig meg is ütötte.

Csoportosan elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak gyanújával a rendőrség a kedden érkezett feljelentés alapján kihallgatta az asszonyt, a felnőtt fiát és lányát.

Őrizetbe nem vették őket, tette hozzá Fülöp Gergely. Ha valakit egyébként a bíróság ilyen bűncselekmény miatt elítél, akár öt év börtönt is kaphat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?