Beáta, Izolda, Lea
-4 °C
4 °C

Tömegverekedés a nógrádi megyeházán

2006.08.01. 13:41
Több tucatnyi embert kell kihallgatniuk a rendőröknek egy, tisztázatlan körülmények között kitört tömegverekedés miatt, amely a megyeháza épületében tört ki Salgótarjánban.

A nógrádi megyeszékhely rendőreit szombaton éjjel riasztották a megyeháza épületébe, ahol a bejelentés szerint több ember verekedett. A három autóval kiérkező rendőröknek az épület előtt álldogáló 25-30 ember egyértelműen tagadta, hogy ott bármiféle rendbontás történt volna: mint mondták, csak egy családi rendezvényt tartanak az épületben lévő étteremben.

Mivel a rendőrök sem tapasztaltak bűncselekményre utaló jelet, ezért eltávoztak a helyszínről, egy szintén ebben az időben bejelentett rablás helyszínére, áll a megyei rendőrség keddi közleményében. Másnap azonban kiderült, hogy a megyeháza biztonsági kamerái valóban felvettek egy tömegverekedést, sőt az is kiderült, hogy a rendőrök kiérkezte előtt egy nőt kórházba is vittek.

Mivel a nő vallomása és a kamerák felvételei is egyértelműen azt igazolják, hogy az épületben több ember verekedett, a Salgótarjáni Rendőrkapitányság nyomozást indított, csoportos garázdaság gyanújával. Jelenleg tart a tanúk felkutatása, valamint a biztonsági kamerák felvételeinek elemzése, de az ügy tisztázása érdekében valószínűleg több tucatnyi embert kell majd kihallgatni.