Piroska
3 °C
4 °C

Lépfene a Mc Donald's-nak?

2002.01.15. 10:25
Több mint harminc ausztráliai Mc Donald's gyorsétteremnek küldtek gyanús fehér port tartalmazó levelet az utóbbi napokban. Sydneyben két éttermet ideiglenesen be is zártak. Egyelőre nincs bizonyíték arra, hogy a küldemények lépfenespórákat tartalmaznának.

Ausztrália 710 Mc Donald's éttermét faxon figyelmeztették a cég vezetői a lehetséges veszélyekre, miután országszerte harminc étteremnek küldtek gyanús, fehér port tartalmazó levelet az utóbbi napokban. A küldeményeket az éttermek vezetőinek címezték. A rendőrség a gyanús leveleket begyűjtötte, és mindegyiket megvizsgálja. Egyelőre nem lehet tudni, hogy a levelek valóban tartalmaznak-e lépfenespórákat.

Két éttermet bezártak

Elővigyázatosságból két sydneyi éttermet rövid ideig bezártak, a személyzetet pedig orvosi kezelésben részesítettek, miután az egyik alkalmazott felnyitotta a levelet. Három, Sydney keleti részén működő étterem üres levelet kapott - közölte a helyi rendőrség.

A rendőrség az ügyben már elindította a nyomozást, de gyanúsítottjuk egyelőre nincs. A Mc Donald's vezetősége hivatalosan nem reagált a történtekre, de együttműködnek a hatóságokkal.

Mosóporos viccért per

A tavaly szeptember 11-i merényletek után az Egyesült Államokhoz hasonlóan Ausztráliában is több lépfeneriadó volt. A hatóságok korábban arra hívták fel a figyelmet, hogy Ausztrália is könnyen a terroristák célpontjává válhat, mivel katonai támogatást nyújt az Egyesült Államok hadműveleteihez. Nemrég egy brit állampolgárt bíróság elé állítottak Ausztráliában, mert viccből mosóport küldött a szomszédjának.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!