Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lépfene a Mc Donald's-nak?

2002.01.15. 10:25
Több mint harminc ausztráliai Mc Donald's gyorsétteremnek küldtek gyanús fehér port tartalmazó levelet az utóbbi napokban. Sydneyben két éttermet ideiglenesen be is zártak. Egyelőre nincs bizonyíték arra, hogy a küldemények lépfenespórákat tartalmaznának.

Ausztrália 710 Mc Donald's éttermét faxon figyelmeztették a cég vezetői a lehetséges veszélyekre, miután országszerte harminc étteremnek küldtek gyanús, fehér port tartalmazó levelet az utóbbi napokban. A küldeményeket az éttermek vezetőinek címezték. A rendőrség a gyanús leveleket begyűjtötte, és mindegyiket megvizsgálja. Egyelőre nem lehet tudni, hogy a levelek valóban tartalmaznak-e lépfenespórákat.

Két éttermet bezártak

Elővigyázatosságból két sydneyi éttermet rövid ideig bezártak, a személyzetet pedig orvosi kezelésben részesítettek, miután az egyik alkalmazott felnyitotta a levelet. Három, Sydney keleti részén működő étterem üres levelet kapott - közölte a helyi rendőrség.

A rendőrség az ügyben már elindította a nyomozást, de gyanúsítottjuk egyelőre nincs. A Mc Donald's vezetősége hivatalosan nem reagált a történtekre, de együttműködnek a hatóságokkal.

Mosóporos viccért per

A tavaly szeptember 11-i merényletek után az Egyesült Államokhoz hasonlóan Ausztráliában is több lépfeneriadó volt. A hatóságok korábban arra hívták fel a figyelmet, hogy Ausztrália is könnyen a terroristák célpontjává válhat, mivel katonai támogatást nyújt az Egyesült Államok hadműveleteihez. Nemrég egy brit állampolgárt bíróság elé állítottak Ausztráliában, mert viccből mosóport küldött a szomszédjának.