Gábor, Karina, Ders
-3 °C
7 °C

Strandidő lesz a hétvégén

2003.05.09. 16:54
Strandidő lesz az ország keleti részén, míg nyugaton átmeneti zivatarokra lehet számítani. A fővárosban kevés felhő, de nyári meleg lesz a jellemző a hétvégén.
Az előrejelzések szerint a hétvégén május közepén megszokott idő lesz. Nyugaton a napsütést megzavarhatja olykor egy-egy felhő, így elszórtan záporra, zivatarra számíthatunk. Az idojaras.hu szerint, ahol zivatar lesz, ott szélre is lehet számítani. A hőmérséklet csúcsértéke Pécsett 31 fok, Zalaegerszegnél 29, Győr környékéb 27 fok lesz. Késő este ugyanakkor vélhetően hűvösebbre számíthatunk, akár 20 fokra is süllyedhet a hőmérséklet.

Nyíregyháza, Szeged vonal

Az ország keleti részén ugyanakkor folytatódik a kánikula. Sok napsütés várható és csak átmeneti időszakokra ronthatja el a napozni vágyók kedvét egy-egy felhő. A szél sem lesz erős, a hőmérséklet csúcsértéke 29, 32 fok között alakul. Késő este 21, 25 fok várható.

Budapest és az agglomeráció

A fővárosban a hétvégén marad a nyári idő. A napsütést időnként felhősödés zavarhatja meg. Mérsékelt lesz a légmozgás, a hőmérséklet csúcsértéke 30 fok körül alakul. Késő este 24 fok várható.