Árpád
-2 °C
4 °C

Megdőlt a melegrekord Budapesten

2002.07.10. 17:16
Budapesten megdőlt a hatvanéves július 10-i melegrekord. A meteorológusok szerint enyhülésre lehet számítani az elkövetkező napokban.
Egészen biztosan megdőlt a július 10-i melegrekord Budapesten, nyilatkozta az Indexnek Török Dénes az Országos Meteorológia Szolgálattól. Szerdán ugyanis többször mértek 34 fok feletti értékeket, míg az eddigi rekord az 1942-ben mért 33,6 fok volt. Pontos adatokat azonban még nem tudnak mondani, mert a termográfokat csak 19 óra után olvassák le.

Enyhülést hozó hidegfront

Szerdán az ország egész területén rendkívüli volt a hőség, Pakson többször is 36 fölött fok feletti értékeket mértek. Török Dénes elmondta, hogy nyugat felől egy hidegfront közeleg, ez azonban feloszlóban van, ezért hatása csütörtökön még nem érződik erőteljesen.

Csütörtökön Budapesten 28-33 fok, míg az ország délkeleti részén akár 35 fok is várható. Később változékonyabb időre lehet számítani, szórványos esőkkel, zivatarokkal.

Halál a strandokon

Legutóbb alig két hete, június 24-én dőlt meg a melegrekord, a legmagasabb hőmérséklet meghaladta az 1962-ben Szombathelyen mért 36,6 fokot, közölte Németh Lajos, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Azon a hétvégén négy felnőtt és két gyermek vesztette életét Pest megye strandjain, tavaiban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?