Sára, Márió
-6 °C
2 °C

Minden idők legmelegebb budapesti hajnala

2006.07.26. 13:55
A napszakhoz képest rekkenő hőség volt szerdán hajnalban Budapesten. Az előrejelzések szerint vasárnap és hétfőn 1-2 fokkal enyhülhet a meleg, de igazi lehűlést a jövő hét második felére lehet várni.

Soha nem volt olyan magas a minimumhőmérséklet július 26-án Budapesten, mint szerda hajnalban, tájékoztatta Bozó János, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az MTI-t.

A fővárosban 21,7 Celsius-fok volt a mért legalacsonyabb hőmérséklet, ami fél fokkal haladja meg az eddigi minimumot, mondta, hozzátéve, nem valószínű, hogy szerdán melegcsúcs dőlne bárhol is.

A meteorológusok szerint még körülbelül egy hétig tart a "viszonylagos hőség", amely vasárnap és hétfőn 1-2 fokkal enyhülhet, de az "igazi lehűlést" jövő hét második fele hozhatja.

Az Országos Mentőszolgálat ügyeletének tájékoztatás szerint az átlagos számú riasztást kapták eddig szerdán.

A metnet.hu előrejelzése szerint szerdán és csütörtökön a sok napsütés mellett újból erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet és főként a középső és közép-dunántúli térségben alakulhatnak ki helyi zivatarok. A hőmérséklet kissé emelkedik, marad a párás, fülledt meleg.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!