Sándor, Ede
-4 °C
-1 °C

Mellbevágó kérést teljesített az anya

2001.01.04. 23:51
Egy cambridge-i magánklinika sebésze - a széles közvélemény megkönnyebbülésére -csütörtökön elutasította, hogy plasztikai műtétet hajtson végre egy angol tini lányon, aki 16. születésnapjára egyetlen ajándékot kért szüleitől, azt, hogy finanszírozzák mell-megnagyobbítási műtétjét.
Jenna Franklin édesanyja meghajolt lánya akarata előtt, mondván önbizalma növelésére gyermekének szüksége van a műtétre. Anthony Erian sebész, akit a szülők felkértek arra, hogy Jenna 16. születésnapja után, augusztusban véleményezze az ifjú hölgy állapotát és végezze el a szükséges műtétet, azonban közölte, a lány túlságosan fiatal, és minimum 18 éves koráig várnia kell a beavatkozásra. Jenna 12 éves kora óta elégedetlen alakjával és azt tervezi, hogy a természet adta 75A méretű mellét C vagy D méretűre nagyobbíttassa.

Össznépi vita a műtétről

Jenna szokatlan kéréséről csütörtökön valóságos össznépi vita bontakozott ki a brit médiában - írta az MTI. A rádió-és tévéállomások által megszólaltatott egészségügyi szakemberek, politikusok, gyermekvédők bírálatok özönét zúdították a szülőkre, különösen azután, hogy kiderült: Jenna édesapja saját plasztikai konzultációs praxissal bír.

Az édesanya, Kay, aki az elmúlt években két mellnagyobbításon is átesett, nyilatkozataiban azzal érvelt, nem akarja, hogy lányának bármilyen fenntartása legyen alakja miatt. És ha ez azt jelenti, hogy szüksége van a mell nagyobbításra, boldogan fizeti annak borsos költségeit. Az anya véleménye szerint manapság túl sok fiatalt sújt depresszió amiatt, hogy elégedetlen alakjával, és ha elejét lehet venni ennek, miért ne tegyék meg.

Veszélyes e szeszély

A szakemberek egytől egyig arra hívták fel a figyelmet, hogy a tini-aggodalmak megoldásának veszélyes módját választották a szülők, és sorolták a műtéttel járó lelki megrázkódtatásokat és a jövőbeni esetleges fizikai következményeket. A plasztikai sebészek szövetsége is közleményében óvta a szakembereket attól, hogy ilyen fiatalok esetében a műtéthez folyamodjanak