Huba
17 °C
33 °C

Késett a mentő, meghalt a sérült

2007.10.20. 19:44
Az elvárt negyed helyett több mint fél óra alatt ért ki a mentő egy péntek délutáni autóbalesethez: mire az orvos a helyszínre ért, az egyik sérült meghalt. A mentőknél vizsgálat indult annak megállapítására, meg lehetett-e volna menteni az áldozatot, hangzott el az RTL Klub híradójában.

Szombathelyről, 50 kilométeres távolságból indult a mentő péntek délután egy, a 8-as úton, Jánosháza közelében történt balesethez. Az út több mint fél órán át tartott, azaz az elvárt legfeljebb 15 perces kiérkezési idő kétszeresébe tellett. Mire a mentő a helyszínre ért, az egyik sérült meghalt.

A balesetben egy Peugeot és egy Toyota ütközött. Előbbi, egyelőre ismeretlen okokból, áttért a szemközti sávba, majd az árokba borult és kigyulladt. Vezetőjét, akárcsak a vétlen Toyota utasait egy, a balesetnél feltorlódott sorba került barlangászcsoport tagjai mentették ki. Ők hívták a mentőket is.

Mint az RTL Híradójában elhangzott, rendes körülmények között a helyszíntől 20 kilométerre levő Sárvárról kellett volna a mentőnek indulnia, de nem volt szabad kocsi. Így Szombathelyet riasztották. Győrffy Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője a hírműsornak elmondta, hogy vizsgálatot indítanak annak tisztázására, megmenthették-e volna az áldozatot, ha korábban a helyszínre érnek. Ugyanakkor jelezte, hogy a környék lefedettsége hamarosan javulni fog, mert átadják az új tüskevári mentőállomást.