Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Késett a mentő, meghalt a sérült

2007.10.20. 19:44
Az elvárt negyed helyett több mint fél óra alatt ért ki a mentő egy péntek délutáni autóbalesethez: mire az orvos a helyszínre ért, az egyik sérült meghalt. A mentőknél vizsgálat indult annak megállapítására, meg lehetett-e volna menteni az áldozatot, hangzott el az RTL Klub híradójában.

Szombathelyről, 50 kilométeres távolságból indult a mentő péntek délután egy, a 8-as úton, Jánosháza közelében történt balesethez. Az út több mint fél órán át tartott, azaz az elvárt legfeljebb 15 perces kiérkezési idő kétszeresébe tellett. Mire a mentő a helyszínre ért, az egyik sérült meghalt.

A balesetben egy Peugeot és egy Toyota ütközött. Előbbi, egyelőre ismeretlen okokból, áttért a szemközti sávba, majd az árokba borult és kigyulladt. Vezetőjét, akárcsak a vétlen Toyota utasait egy, a balesetnél feltorlódott sorba került barlangászcsoport tagjai mentették ki. Ők hívták a mentőket is.

Mint az RTL Híradójában elhangzott, rendes körülmények között a helyszíntől 20 kilométerre levő Sárvárról kellett volna a mentőnek indulnia, de nem volt szabad kocsi. Így Szombathelyet riasztották. Győrffy Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője a hírműsornak elmondta, hogy vizsgálatot indítanak annak tisztázására, megmenthették-e volna az áldozatot, ha korábban a helyszínre érnek. Ugyanakkor jelezte, hogy a környék lefedettsége hamarosan javulni fog, mert átadják az új tüskevári mentőállomást.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?