Valér
2 °C
8 °C

Nem a miniszter, hanem a fenyegetés miatt mondott le a főmentő

2006.10.18. 09:16
Hatmilliárdos üzlet a betegszállítás Magyarországon, ami a rendőrség feltételezése szerint elegendő lehet ahhoz, hogy az ebből részesülők akár konkurensüket is meg akarják öletni. Az állítólagos merénylettervek Takács Zoltán, az OMSZ volt igazgatója ellen irányultak, aki a Blikknek nyilatkozott arról, mi történt azóta, hogy megtudta, élete veszélyben van.

Takács Zoltán hónapok óta tudja, hogy valakik az életére akarnak törni, mondta a Blikknek az Országos Mentőszolgálat volt vezetője. Takácsot hónapokkal ezelőtt idézték be a rendőrségre, ahol közölték vele: meg akarják öletni. Ezután családjára tekintettel úgy döntött, veszi a kalapját, és maga mögött hagyja a szervezet főigazgatói posztját.


Takács Zoltán

A betegszállítás Magyarországon 6 milliárdos üzlet, amelynek nagy részét az Országos Mentőszolgálat birtokolja - írja a napilap. A szervezet mellett ugyanakkor 45 betegszállító cég működik. A rendőrség gyanúja szerint ezek közül két alternatív mentőszolgálat vezetője Takács életének kioltását tervezte.

A Pest megyei Rendőr-főkapitányság gyanúsítottként hallgatták ki Gy. Tibort és M. Károlyt. A rendőrök szerint a Diósdon két embert kivégző Cz. Attilát akarták felbérelni Takács meggyilkolására. A két mentős tagad, jóllehet egyikük, M. Károly a rendőröknek azt mondta, hogy Gy. valóban ismeri Cz. Attilát, mivel mindketten érdiek, de abszurdnak nevezte a feltételezést, hogy gyilkosságra akarták felbérelni.

A lap feltételezése szerint Takácsot 2004. elején akarták megöletni, amikor átvette az OMSZ vezetését. Amióta tudja, hogy az életére törnek, Takács testőrökkel jár. "Nem lehetett tudni, él-e a megbízás" - mondta. Takács augusztus elején még azzal indokolta, hogy felhagy addigi munkájával, hogy "a magyarországi mentés és betegszállítás jövőjével kapcsolatos miniszteri döntéssel nem tud egyetérteni". A férfi ezzel egyidőben megvált betegszállító cégét ől is.