Gábor, Karina, Ders
-3 °C
7 °C

Nyolc sérült egy mentõautó balesetében

2004.02.25. 12:40
Nyolcan sérültek meg, közülük négyen súlyosan, amikor személyautóval karambolozott egy mentõautó a nyolcas fõúton Várpalota és Veszprém között. A szerda reggeli balesetben az egyik autó kigyulladt. A fõvárosban hárman sérültek meg könnyebben, amikor egy kamion hátulról egy BKV-buszba rohant.
Egy betegeket szállító mentõautó Veszprém felé tartott a nyolcas úton, amikor a sofõr észrevette, hogy egy személyautó árokba csúszott az útról. A megkülönböztetõ jelzéseit használó mentõautó ezért megpróbált megfordulni, hogy kimentse a gépjármûbõl az esetleges sérülteket.

Hátulról érkezett a Vento

Ekkor azonban hátulról belerohant egy Volkswagen Vento típusú személyautó, melynek sofõrje már nem tudott idejében fékezni. Az ütközés miatt az autó eleje ki is gyulladt, ám a tüzet a mentõautó személyzete másodpercek alatt eloltotta. A balesetben négy ember súlyosan, négy könnyebben sérült meg, mindannyiukat a veszprémi kórházba szállították.

A baleset pontos körülményeit délben még vizsgálták, a fõúton azonban délelõtt fél tizenegy körül már mind a négy sávban helyreállt a forgalom.

Busz és kamion ütközött a fõvárosban

Hárman sérültek meg, amikor egy BKV-busszal ütközött egy kamion a külsõ Váci úton szerdán dél körül. A 104-es autóbuszba eddig tisztázatlan körülmények között, hátulról rohant bele egy kamion. A balesetben a busz utasai közül hárman könnyebb sérüléseket szenvedtek. A helyszínelés és a mûszaki mentés idején a környéken fennakadásokra lehet számítani.