Viola
-5 °C
-2 °C

Három merényletet élt túl

2002.09.23. 12:09
Állítása szerint már három öngyilkos merényletet élt túl egy izraeli asszony. Legutóbb a csütörtöki tel-avivi buszrobbantásnál menekült meg, amikor egy megállóval a detonáció előtt leszállt a buszról.
Mazal - akinek neve héberül "szerencsét" jelent - az izraeli televízió 1-es csatornáján számolt be a múlt hét csütörtöki tel-aviv öngyilkos merénylet részleteiről. Az asszony a 4-es buszon ült, és egy furcsán viselkedő férfira lett figyelmes, aki tetőtől talpig feketébe volt öltözve. Mazal furcsállotta, hogy a férfi zakója be volt gombolva a hőségben, és egyfolytában a környéket kémlelte. A nő azt állítja, hogy erről értesítette a busz sofőrjét is, de az nem törődött vele.

Figyelmeztette a sofőrt

Röviddel azután, hogy Mazal leszállt az öngyilkos merénylő felrobbantotta magát a forgalmas Allenby utcán haladó buszon. A támadásban öt utas és a merénylő azonnal életét veszette, egy súlyos sérült pedig másnap a kórházban halt meg. Az áldozatok között volt a buszvezető is.

Hat év, három merénylet

Mazal, aki nem járult hozzá vezetékneve nyilvánosságra hozatalához azt állítja: ez már a harmadik merénylet, amit éppen csak túlélt. Fél évvel ezelőtt ott volt a jeruzsálemi robbantásnál is, és megmenekült. Állítása szerint hat évvel ezelőtt a tel-avivi Dizengoff bevásárlóközpontban végrehajtott támadásban sem sérült meg - adta hírül a Reuters.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!