Árpád
-2 °C
3 °C

Szalmonellás lehet a Merci csoki

2002.01.10. 16:12
Kockázatos enni a Storck Hungária Kft. által forgalmazott, 2002. április és május elsejei lejáratú Merci csokoládékból. Erre a cég által kiadott közlemény figyelmeztet. Elképzelhető, hogy a németországi piacról kivont termékek kerültek Magyarországra.
A "Merci" csokoládét forgalmazó Storck Hungária Kft. felhívja a fogyasztók figyelmét, hogy a 2002. április 01-i és 2002. május 01-i lejáratú csokoládékat ne fogyasszák, ugyanis elképzelhető, hogy ennek egészségügyi kockázata van - közölte a társaság közleményben csütörtökön az MTI-vel.

Szalmonella gyanú

A társaság tavaly decemberben tájékoztatott a "Merci" csokoládéval kapcsolatban felmerült szalmonella gyanúról, amelynek következtében a 2002. április és május elsejei lejáratú termékeket visszavették és döntöttek a termék kereskedelmi forgalomból történő kivonásáról.

Német botrány

A korábbi információk szerint Németországban a média a közelmúltban egy szalmonella-gyanús ügyben foglalkozott a Storck csoporthoz tartozó egyik leányvállalat által gyártott Choceur nevű termékkel. E - Magyarországon egyébként nem forgalmazott - csokoládé esete kapcsán Németországban megelőző intézkedésként a cég másik, Merci elnevezésű termékét is részlegesen visszahívták a piacról.

A visszahívott német csoki került ide?

A közlemény szerint az azonnal elrendelt vizsgálatok eredményei alapján jelenleg nem zárható ki teljes bizonyossággal, hogy a Magyarországon forgalmazott termékek között elfordulhatnak olyanok, amelyek a Németországban visszahívott gyártási szériából származnak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?