Lukács
7 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Szalmonellás lehet a Merci csoki

2002.01.10. 16:12
Kockázatos enni a Storck Hungária Kft. által forgalmazott, 2002. április és május elsejei lejáratú Merci csokoládékból. Erre a cég által kiadott közlemény figyelmeztet. Elképzelhető, hogy a németországi piacról kivont termékek kerültek Magyarországra.
A "Merci" csokoládét forgalmazó Storck Hungária Kft. felhívja a fogyasztók figyelmét, hogy a 2002. április 01-i és 2002. május 01-i lejáratú csokoládékat ne fogyasszák, ugyanis elképzelhető, hogy ennek egészségügyi kockázata van - közölte a társaság közleményben csütörtökön az MTI-vel.

Szalmonella gyanú

A társaság tavaly decemberben tájékoztatott a "Merci" csokoládéval kapcsolatban felmerült szalmonella gyanúról, amelynek következtében a 2002. április és május elsejei lejáratú termékeket visszavették és döntöttek a termék kereskedelmi forgalomból történő kivonásáról.

Német botrány

A korábbi információk szerint Németországban a média a közelmúltban egy szalmonella-gyanús ügyben foglalkozott a Storck csoporthoz tartozó egyik leányvállalat által gyártott Choceur nevű termékkel. E - Magyarországon egyébként nem forgalmazott - csokoládé esete kapcsán Németországban megelőző intézkedésként a cég másik, Merci elnevezésű termékét is részlegesen visszahívták a piacról.

A visszahívott német csoki került ide?

A közlemény szerint az azonnal elrendelt vizsgálatok eredményei alapján jelenleg nem zárható ki teljes bizonyossággal, hogy a Magyarországon forgalmazott termékek között elfordulhatnak olyanok, amelyek a Németországban visszahívott gyártási szériából származnak.