Illés
17 °C
28 °C

Kutyákat mérgeznek Miskolcon

2008.03.22. 23:02
Emberre is veszélyes foszforsavval mérgezi valaki a kutyákat az egyik miskolci lakótelepen. Egy hét alatt 9 háziállat pusztult el. A rendőrök egyelőre mégsem nyomoznak, mert hozzájuk csak egy bejelentés érkezett az ügyben.

Egy rendkívül erős foszforsavval átitatott csalétket rakott ki valaki az egyik diósgyőri parkba, az ott sétáltatott kutyák közül több is evett belőle. A méreg olyan erős volt, hogy az állatorvosok sem tudtak segíteni a háziállatokon. Egy hét alatt összesen kilenc kutya pusztult el. A vizsgálatok szerint egy forgalomból kivont permetezőszer volt az anyag.

Orosz Iván állatorvos elmondta, hogy miután megtalálták a csalétket, mintát vettek és szerves foszforsav észtert találtak benne, nagyon magas koncentrációban.

A vegyszer rendkívül erős, emberre is veszélyes. Ezért azokon a helyeken, ahol a mérgezett csalétkeket találták, még a földet is legyalulták. A rendőrség egyelőre nem indított nyomozást az ügyben. Állításuk szerint ugyanis hozzájuk csak egyetlen bejelentés érkezett.

.