Paulina
20 °C
35 °C

Hat áldozat karácsony első napján is

2003.12.26. 09:17
Hatan hunytak el közlekedési balesetben vagy lakástûzben karácsony elsõ napján, december 25-én, a tûzoltók pedig 99 riasztást kaptak - mondta a katasztrófavédelem szóvivõje pénteken reggel az MTI-nek. Dobson Tibor hozzátette: a halálesetek és a riasztások is fele-fele részben lakástûz vagy közlekedési baleset miatt történtek.
A szóvivõ elmondta: csütörtökön este hat óra körül a Csongrád megyei Magyarcsanádban egy 49 éves férfi halt meg füstmérgezésben. A szakértõi vélemény alapján az idézte elõ a tragédiát, hogy a férfi az ágyban dohányzott.

Mosonmagyaróvárott csütörtökön este nyolc óra elõtt, egy négyszer négy méteres volt vízmû épület gyulladt ki. Az oltás közben a tûzoltók egy elszenesedett holttestet találtak. A Zala megyei Karmacs községben egy idõs nõ holttestét találták meg a tûzoltók csütörtökön este fél kilenc körül egy lángoló lakás oltása közben.

Dobson Tibor emlékeztetett arra, hogy csütörtökön délben pótkocsiba rohant egy személykocsi, Soltvadkert belterületén. A baleset következtében egy ember meghalt, négy megsérült. Ketten meghaltak, egy személy pedig súlyosan megsérült abban a közlekedési balesetben amely csütörtökön este történt a Vas megyei Kám és Szemenye között, a 8-as számú fõúton.

A szóvivõ szerint az adventi koszorú lángra lobbanása eddig 21 alkalommal okozott lakástüzet.