Iván
21 °C
39 °C

Háromszázszor riasztották a tűzoltókat az ünnepek alatt

2003.12.27. 11:37
December 24. és 26. között egyharmaddal több riasztást kaptak a tűzoltók, mint a korábbi években. Tizenhárman haltak meg huszonhárom helyen pedig kigyulladt az adventi koszorú.
A karácsonyi ünnepek alatt a tűzoltók mintegy 300 alkalommal vonultak ki, egy egyharmaddal több, mint a korábbi években - tájékoztatta az MTI-t a katasztrófavédelem szóvivője szombaton.

Háromszoros forgalom

A pénteki napon sokkal kevesebb alkalommal kellett balesethez, tűzhöz vonulniuk a tűzoltóknak, mint az ünnep korábbi napjaiban. 73 esetben riasztották a tűzoltókat az elmúlt 24 órában, az előző napokban viszont száz körül volt az esetek száma - mondta el Dobson Tibor ezredes.

A katasztrófavédelem statisztikája pénteken két ember vesztette életét: egy idős férfi Debrecenben vízelvezető árokba esett és meghalt. Veszprém megyében, Pétfürdő és Berhida között egy személygépkocsi az útról lesodródott, szalagkorlátnak ütközött, árokba borult. A balesetben egy ember meghalt, ketten megsérültek.

December 24. és 26. között háromszázszor riasztották a tűzoltókat, ez a szóvivő emlékei szerint egyharmaddal több, mint a korábbi évek átlaga.

Dobson Tibor összegzése szerint a riasztásoknak fele közlekedési baleset miatt történt, a tűzoltók műszaki mentést végeztek, a roncsok közé szorult személyeket szabadítottak ki, forgalmi akadályokat szüntettek meg. 23 lángoló koszorú

A katasztrófavédelem statisztikája szerint lakástűz következtében a karácsonyi ünnepek alatt öten, közlekedési balesetekben pedig kilencen haltak meg. Összesen 23 helyen gyulladt ki az adventi koszorú.

Dobson Tibor felhívta a figyelmet arra: januárban már nem javasolt meggyújtani a fenyőfákon a csillagszórót, mert a fák ekkorra már kiszáradnak, és könnyen lángra lobbannak, lakástüzet okoznak.