Zsuzsanna
-3 °C
3 °C

Lángvágóval szedték ki Merlinit a jégtömbből

2001.10.01. 08:45
Látványos show keretében szabadították ki David Merlinit abból a jégtömbből, amelyben állítása szerint harminchárom órát töltött. A huszonkét éves szabadulóművész ugyan összeesett, de semmi ok az aggodalomra, ez is csak a műsor része volt.
Egy kicsit odapörköltek neki
Nem túl meglepő módon David Merlinit élve szedték ki a másfél tonnás jégtömbből, amelyben több mint egy napot töltött. A közönség ugyan elbizonytalanodott, amikor összeesett, de némi közjáték után felállt, majd láthatóan jó formában megszabadult a kényszerzubbonyától.

Nem Guinness, csak illúzió

A szabadulóművészt még szombat délelőtt néhány kósza érdeklődő előtt fagyasztották be egy vízzel teli acélládába. Nem Guinness-rekordkísérletről van szó, hanem illúzióról, amely során azt akarja elhitetni, hogy harminchárom órára képes hibernálnia magát. A látványos kiolvasztásra vasárnap este több ezer ember előtt került sor.

Él!
A Felvonulási téren a Barátok közt népes szereplőgárdája is megmutatta magát, sőt, Géza (Németh Kristóf) a sötétség ellenére még a napszemüvegét is felrakta egy televíziós riport kedvéért, majd megnyerően pózolt egy fotós gépe előtt. A közismert szappanopera sztárjai végül mentőautóba szálltak, és kéklámpával eredtek a targonca nyomába, amellyel David jéghideg koporsóját vitték a néhány száz méterrel odébb lévő színpadhoz.

Gyorsvágó, lángszóró és kalapács

Merlini segítői először gyorsvágóval estek neki az acélládának, majd lángvágóval olvasztották meg a jégtömböt. Ekkor jött a motoros fűrész és a kalapács, de csak óvatosan, nehogy bármely testrészét is megrövidítsék a huszonkét éves fiatalembernek. Az emberek arcán csak akkor fagyott le a mosoly, amikor David előbukkant a darabokra tört jégtömbből, majd összeesett. Az alaposan megkoreografált jelenetet végül tűzijáték zárta, korunk Houdinije pedig mentőautóval távozott.

Kíváncsian várjuk Merlini legújabb produkcióját, talán legközelebb vákuumban tölt el harminchárom órát.