Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Pornófilm a mesekazettán

2000.12.29. 16:17
A Noé bárkája című rajzfilmkazettát ajándékozta gyermekének egy andornaktályai anyuka karácsonyra, de otthon kiderült, fél órányi pornófilm van rajta - adta hírül a Heves Megyei Hírlap. A budapesti székhelyű, Baby Best Kft. által forgalmazott kazettát az egri Tesco áruházban vásárolta. Az üzletnek már nem ez volt az első esete, ami miatt figyelmeztetni kellett a beszállítójukat. A polcokról lekerültek az ominózus kazetták.
A televízió térhódításában nincs szebb karácsonyi ajándék, mint egy mesefilmbe integrált Biblia - gondolhatta az Andornaktálya községben élő anyuka.

Át is ugrott a szomszédos egri Tescóba, és mit sem sejtve kosarába pakolta a Noé bárkája című rajzfilmet. Otthon azonban kiderült: a hatvan perces tömény mesefilm helyett fél óra kemény pornó várta kisfiát.

A felháborodott anyuka bevitte a kazettát a Heves Megyei Hírlap szerkesztőségébe, ahol a munkatársak neki is által a teszteléséhez. Nem kellett nagy szakértelem hozzá, hogy megállapítsák: a szexjeleneteket tartalmazó kazettára másolták rá Noé bárkáját, sikertelenül.

A pórul járt hölgy azt is hozzátette: a vásárláskor gondolta, hogy a filmnek köze lesz az emberiség őstörténetéhez, de "nem ilyen teremtést" akartak nézni a házimoziban.

A kazetta hátoldalán a Baby Best Kft. volt forgalmazóként megjelölve, de az Index megtudta, hogy a cég már nem létezik. Most Select kiadó néven fut, de közvetlen kapcsolatban nincs a Tescóval. Az üzlethálózatnak a Gong-Express Kft. a beszállítója, ez a cég áll szerződésben a ,,mesekazettás" kiadóval.

Információink szerint néhány évvel ezelőtt már voltak gondok a Baby Best-tel, akkor egy természetfilm helyett Tom és Jerry jelent meg a képernyőn. A céget figyelmeztették is ezért.

Lapunknak az ügyben csak Varga Mónika, a Tesco üzletlánc PR menedzsere nyilatkozhatott volna, de az ünnepekre való tekintettel sem ő, sem más vezető nem volt elérhető a budaörsi központban. Az érintett forgalmazónál csak egy faxhang várta hívásunkat.

A mesefilmnek álcázott kazetták lekerültek az áruház polcairól, még mielőtt minden kisfiú ez kérte volna anyukájától.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!