Salamon
0 °C
13 °C

Felborult egy metanolt szállító teherautó

2007.11.22. 14:29
A tűzoltók csak légzőkészülékkel tudják megközelíteni azt, a Solymáron felborult teherautót, ami irdatlan mennyiségű metanolt (magyarán metilalkoholt) szállított. A környéket teljesen lezárták, ugyanis ez a vegyi anyag mérgező, és olykor robban.

Négy, egyenként ezer literes tartály terpeszkedett annak a teherautónak a pótkocsiján, ami Solymár külterületén, egy körforgalomban "állt fejtetőre". A baleset után az egész környéket, beleértve a 10-es utat is, hermetikusan lezárták ugyanis a teherautó rakomány egy meglehetősen veszélyes vegyi anyag, metanol volt.

Márpedig a köznyelvben csak metilalkoholként emlegetett folyadék mérgező és robbanásveszélyes. Így nem csak budapesti és solymári tűzoltók próbálják felszámolni a kárt, de a polgári védelem vegyi felderítő csoportját is a helyszínre riasztották, közölte a katasztrófavédelem szóvivője, Dobson Tibor.

A tűzoltók egyébként csak légzőkészülékben tudják megközelíteni a baleset helyszínét, s jelenleg védősugarat szerelnek, hogy az esetleges tűzesetnél azonnal be tudjanak avatkozni.