József, Bánk
-7 °C
0 °C

Marad a jó idő

2005.10.07. 12:53
A jövő hét közepéig nem várható változás az időjárásban. Derűs nappalok, hűvös éjszakák.

A jövő hét végéig nem változik lényegesen az időjárás, mondta az Indexnek Vadász Vilmos, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Milyen marad tehát? Süt a nap, kissé párás a levegő. Felhők csak a Körösök vidékén és Nyugat-Dunántúlon vannak, a Nyírségben viszont derült az ég.

Az Alpokalján 16 fok van, aminél Magyarországon jelenleg nincs is hidegebb sehol. Viszont 20 fok fölötti meleget csak a Duna mentén lehet érezni. Késő délután 11-16-Celsius fokra csökken a hőmérséklet.

Hason fekve nagyon hideg

Pénteken éjszaka az Alföldön ködfoltok lesznek, 7-12 fok-ra sülyed a hőmérséklet, ami olyan, hogy az utcára pulovert érdemes felvenni. Viszont Tabatelepen 5 fokra sülyed a hőmérséklet, a talaj felett, a lábujj környékén pedig a fagypont közelében lesz.

A napok derüsek maradnak a jövő hét végéig. A vénasszonyoknál állítólag ez a nyár.

Az Index előrejelzése szerint is az ország nagy részén napos idő várható, csupán nyugaton, délnyugaton növekszik meg időnként erősebben a felhőzet, de csapadék ott sem valószínű. A keleti szél többfelé megélénkül, a Dunántúlon néhol megerősödik. Hajnalban főként keleten párássá válik a levegő, foltokban köd képződik. Bővebben> > >