Auguszta
-4 °C
2 °C

Jön a hideg, ha tüntet pénteken, különösen vigyázzon!

2006.10.04. 10:53
Talán a keddi volt az utolsó nyarat idéző nap az évben. Szerdától itt az ősz, a pénteki fideszes nagygyűlésig még hűl is egy kicsit.

Éppen most, amikor a kormányfő bizalmi szavazást kért maga ellen, a Fidesz meg százezres nagyságrendű tüntetést szervez a Kossuth térre, véget ér a forró ősz.

Szerdán még Magyarország délkeleti részén 25 fok is lehet, de máshol, így Budapesten is ősziesre fordul az idő.

A pénteki Fidesz-tüntetés résztvevőinek ajánlatos, ha nem pusztán a beszédektől várják hevülésüket, jó, ha meleg ruhát is visznek magukkal. Ugyanezt tanácsoljuk a bizalmi szavazásra a parlamentbe készülő országgyűlési képviselőknek, Buga doktor már a langyos hatvanas években megmondta, hogy a hivatali parkolótól a munkahelyünk bejáratáig megtett út alatt is megkaphatunk egy kiadós náthát.

A hét hátralévő részében éjszaka akár 7 fokra is lehűlhet a hőmérséklet, és nappal sem lesz több 17-18 foknál. Egyebek tekintetében bizonytalanok vagyunk, mint egy elsőéves meteorológus-hallgató: kiadós eső vagy verőfényes napsütés az előrejelzések szerint nem várható, inkább változékony idő lesz, ebbe a kiadós eső és a verőfényes napsütés is belefér.

De hogy ez a kormánypártoknak vagy az ellenzéknek kedvez-e, arra az Országos Meteorológiai Szolgálat nem tud választ adni.