Menyhért, Mirjam
18 °C
33 °C

Gázolt a metró Újpesten

2008.04.29. 19:01
Baleset miatt lezárták Újpest-Központ metróállomást. Egyelőre nem tudni, hogy öngyilkossági szándékkal vagy véletlenül lépett-e a metró elé egy utas kedd este. A 3-as metró háromnegyed hét és negyed kilenc között nem járt az Újpest-Központ és Dózsa György út közötti szakaszon.

Újabb gázolás történt a hármas metró vonalán kedden este, nem sokkal háromnegyed hét előtt.

Az Újpest-Központ metróállomáson a Kőbánya-Kispest felé induló szerelvény alá került egy férfi, tudta meg az Index. Egyelőre nem világos, hogy öngyilkossági szándékkal lépett vagy véletlenül esett a metró elé az utas.

A baleset áldozatának állapotáról sem volt egy ideig pontos információnk, annyit lehetett tudni, két kocsi is áthaladt rajta, mire a szerelvény meg tudott állni. A metróállomást lezárták, az utasokat kiterelték a peronokról, a tűzoltók és a mentők hét óra körül érkeztek a helyszínre.

Az elgázolt utas kiemelése fél nyolc körül megtörtént, a mentők súlyos, életveszélyes állapotban vitték az Árpád kórház traumatológiai osztályára. Az 57 éves budapesti férfi a gyors orvosi beavatkozás ellenére belehalt súlyos koponyasérüléseibe.

A BKV pótlóbuszokat állított forgalomba Újpest Központ és Dózsa György úti metróállomások közt, a metróforgalom helyreállítása negyed kilencig tartott, mondta az Indexnek a BKV fődiszpécsere.