Olivér
5 °C
8 °C

Nem fújja el a gyertyákat a szél

2007.10.30. 15:12
Nyugodt, csendes őszi idő várható a négynapos ünnep első három napjában. A viharos, a hegyekben hóesést is hozó lehűlés vasárnapra várható.

Mindenszentek napjára eltűnnek az égről a felhők Magyarország felett. Szerdára az Országos Meteorológiai Intézet mérései szerint véget ér a jelenlegi borongós idő, és a három napig kellemes őszi hangulat uralja majd az egész Kárpát-medencét. A felhőket csütörtöktől szombatig csendes napsütéses váltja, eső legfeljebb elszórtan lesz az ország egyes területein, a hőmérséklet pedig a napos délutánokon 15 fokig is emelkedhet. Az egyenletes, kellemes időjárási körülményeket egy, a térséget uraló anticiklon biztosítja majd, ezért nyugodtan lehet szabadtéri programokat szervezni a háromnapos időszakra, sőt a gyertyagyújtást sem zavarja majd meg a erősebb légmozgás.

Vasárnapra viszont gyökeresen változik a helyzet, viharossá válik szél, jelentősen hőmérséklet-visszaesés kezdődik. A hét utolsó napján legfeljebb 7-12 fok várható, de az erős szél miatt ez még hidegebbnek fog tűnni. A változás csapadékot is hoz, több helyen zápor is előfordulhat, a hegyekben pedig hózápor.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?