Menyhért, Mirjam
18 °C
33 °C

Nem fújja el a gyertyákat a szél

2007.10.30. 15:12
Nyugodt, csendes őszi idő várható a négynapos ünnep első három napjában. A viharos, a hegyekben hóesést is hozó lehűlés vasárnapra várható.

Mindenszentek napjára eltűnnek az égről a felhők Magyarország felett. Szerdára az Országos Meteorológiai Intézet mérései szerint véget ér a jelenlegi borongós idő, és a három napig kellemes őszi hangulat uralja majd az egész Kárpát-medencét. A felhőket csütörtöktől szombatig csendes napsütéses váltja, eső legfeljebb elszórtan lesz az ország egyes területein, a hőmérséklet pedig a napos délutánokon 15 fokig is emelkedhet. Az egyenletes, kellemes időjárási körülményeket egy, a térséget uraló anticiklon biztosítja majd, ezért nyugodtan lehet szabadtéri programokat szervezni a háromnapos időszakra, sőt a gyertyagyújtást sem zavarja majd meg a erősebb légmozgás.

Vasárnapra viszont gyökeresen változik a helyzet, viharossá válik szél, jelentősen hőmérséklet-visszaesés kezdődik. A hét utolsó napján legfeljebb 7-12 fok várható, de az erős szél miatt ez még hidegebbnek fog tűnni. A változás csapadékot is hoz, több helyen zápor is előfordulhat, a hegyekben pedig hózápor.