Ágnes
-1 °C
2 °C

Gázolt a metró, gázolt a HÉV

2006.05.15. 22:00
Hétfőn este fél tízkor halálos baleset történt a hármas metró vonalán. A baleset áldozata feltehetőleg váratlanul kerülhetett sínek közé, a szerelvény gyakorlatilag fékezés nélkül ütötte el. Csaknem egyidőben a ráckevei HÉV is gázolt.

Sínek közé került embert gázolt a hármas metró hétfőn késő este, tudta meg az Index. A baleset a Klinikák megállónál történt, a Kőbánya-Kispest felé tartó szerelvény eddig tisztázatlan körülmények között ütött el egy középkorú férfit.

A metrószerelvény alá került ember holttestét tíz óra körülre emelték ki a tűzoltók.

A baleset áldozata feltehetőleg váratlanul kerülhetett sínek közé, a szerelvény ugyanis gyakorlatilag fékezés nélkül ütötte el, számolt be az Indexnek a metrón ülő egyik utas.

A szerelvény utasait a Klinikák állomáson kiszállították a szerelvényből, az utolsó kocsikból a belső összekötő ajtókon kellett előremenni, és úgy elhagyni a balesetes járművet.

A BKV fődiszpécsere érdeklődésünkre megerősítette a baleset tényét, de közelebbi információval nem tudott szolgálni.

A diszpécser tájékoztatása szerint a metróvonal Deák tér és Nagyvárad tér közötti szakaszán metrópótló autóbuszok szállítják az utasokat. A forgalom várhatóan fél tizenegy körül áll helyre.

A metrógázolással egyidőben a ráckevei HÉV is elütött valakit, tudtuk meg a diszpécsertől. A Soroksári úton, a Torontál utcánál egy walkmant hallgató fiatalember lépett a vasúti átjáróba, a pont akkor arra haladó HÉV a sínek mellé lökte a figyelmetlen gyalogost. A fiatalembert súlyos sérülésekkel vitték a mentők kórházba.