Klaudia
-4 °C
2 °C

Gyújtogatás a Hong Kong-i metrón

2004.01.05. 12:14
Tizennégy embert kellett kórházba szállítani, miután ismeretlen tettesek felgyújtották a Hong Kong-i metró egyik szerelvényét.
Szemtanúk elmondása szerint egy férfi gyújtotta fel a Hong Kong-i metrószerelvény első kocsijait. A csúcsforgalom idején a kocsik zsúfolásig megteltek, így mindegyikben több száz ember tartózkodott. A lángoló vonat az Admiralty állomáson állt meg, ahol azonnal megkezdték a kiürítést. Sok utas olyan gyorsan menekült, hogy még a cipőjüket is hátrahagyták. A sűrű füst gyorsan ellepte az egész szerelvényt, végül tizennégy embert kellett kórházba szállítani. Közülük négy embert már hazaengedtek, tíz állapota stabil.

A hatóságok lezárták a vonalat, de alig fél óra múlva, már újra jártak a szerelvények. A rendőrség megkezdte az eset kivizsgálását. A tűzoltóság egyelőre csak annyit közölt, hogy gyanús körülményekre utló nyomokat találtak..

Kétszáz halott

Tavaly februárban közel kétszáz ember vesztette életét Dél-Koreában, amikor a tegui metró egyik szerelvénye lángba borult. A tüzet egy 56 éves férfi okozta, aki korábban több alkalommal állt elmegyógyintézeti kezelési alatt, jelentette a BBC.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Roger Moore Viszlát...

3200 Ft
2720 Ft