Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Megölte családját és a metró elé ugrott

2002.08.05. 15:47
Valószínűleg öngyilkossági szándékkal az érkező metró elé vetette magát egy 41 éves férfi a Batthyány téren hétfőn, röviddel délután 3 óra után. A férfi búcsúlevelében közölte a hatóságokkal, hogy tette előtt megölte családját.
Feltehetően öngyilkossági szándékkal a metró szerelvény elé vetette magát egy 41 éves férfi a Batthyány téren hétfőn, három óra után öt perccel - nyilatkozta a BRFK Kommunikációs Osztálya. A férfi két kocsi közé esett be, és rendkívűl súlyos, roncsolt sérüléseket szenvedett - mondta Győrfi Pál, az Országos Mentőközpont szóvivője.

Gázolás
A hét végén több, halálos kimenetelű közlekedési baleset történt a fővárosban. Vasárnap este a helyszínen életét vesztette egy középkorú férfi a Lehel téren, aki szemtanúk szerint maga ugrott a szerelvény alá. A hármas számú metróvonalon a mentési munkálatok idejére leállították a forgalmat, a közlekedés csak este tíz óra körül állt helyre.

Ugyancsak vasárnap a HÉV is halálra gázolt egy fiatalembert a csillaghegyi megállónál. Ez a férfi feltehetőleg öngyilkossági szándékkal lépett a HÉV elé, amely már nem tudott megállni. A kiérkező mentők és tűzoltók még életben találták, de a segítségnyújtás közben beállt a halál. A hétvégén ez volt a második HÉV-baleset, egy pénteki gázolás súlyos sérüléssel végződött.

Ölt és ugrott

A metróbalesethez kiérkező helyszínelők a férfi zsebében - az előzetes információk ellenére nem búcsúlevelet -, hanem egy csekkszelvényt találtak. Annak hátuljára volt feljegyezve, hogy a rendőrség hol találja meg az illető gépkocsiját, valamint az a bejelentés, hogy végzett a családjával.

A lakcíme alapján a csákvári rendőrjárőr érkezett ki elsőként a falu háziorvosával együtt a családi tragédia helyszínére. A kétszintes, néhány éve épült házban holtan találták a férfi 39 éves felségét, valamint két kamaszkorú gyermekét. Az egyik 11, a másik 15 éves volt. Az elkövetés módjáról a rendőrségi szóvivő nem adott tájékoztatást.

Az esti órákban még tart a helyszínelés, valamint a tanúkutatás és a környéken lakók meghallgatása. A környéken élők úgy tudják, hogy a család békés, nyugodt életet élt, semmiből nem lehetett következtetni a bekövetkezett tragédiára.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?