Tekla
8 °C
20 °C

Megölte családját és a metró elé ugrott

2002.08.05. 15:47
Valószínűleg öngyilkossági szándékkal az érkező metró elé vetette magát egy 41 éves férfi a Batthyány téren hétfőn, röviddel délután 3 óra után. A férfi búcsúlevelében közölte a hatóságokkal, hogy tette előtt megölte családját.
Feltehetően öngyilkossági szándékkal a metró szerelvény elé vetette magát egy 41 éves férfi a Batthyány téren hétfőn, három óra után öt perccel - nyilatkozta a BRFK Kommunikációs Osztálya. A férfi két kocsi közé esett be, és rendkívűl súlyos, roncsolt sérüléseket szenvedett - mondta Győrfi Pál, az Országos Mentőközpont szóvivője.

Gázolás
A hét végén több, halálos kimenetelű közlekedési baleset történt a fővárosban. Vasárnap este a helyszínen életét vesztette egy középkorú férfi a Lehel téren, aki szemtanúk szerint maga ugrott a szerelvény alá. A hármas számú metróvonalon a mentési munkálatok idejére leállították a forgalmat, a közlekedés csak este tíz óra körül állt helyre.

Ugyancsak vasárnap a HÉV is halálra gázolt egy fiatalembert a csillaghegyi megállónál. Ez a férfi feltehetőleg öngyilkossági szándékkal lépett a HÉV elé, amely már nem tudott megállni. A kiérkező mentők és tűzoltók még életben találták, de a segítségnyújtás közben beállt a halál. A hétvégén ez volt a második HÉV-baleset, egy pénteki gázolás súlyos sérüléssel végződött.

Ölt és ugrott

A metróbalesethez kiérkező helyszínelők a férfi zsebében - az előzetes információk ellenére nem búcsúlevelet -, hanem egy csekkszelvényt találtak. Annak hátuljára volt feljegyezve, hogy a rendőrség hol találja meg az illető gépkocsiját, valamint az a bejelentés, hogy végzett a családjával.

A lakcíme alapján a csákvári rendőrjárőr érkezett ki elsőként a falu háziorvosával együtt a családi tragédia helyszínére. A kétszintes, néhány éve épült házban holtan találták a férfi 39 éves felségét, valamint két kamaszkorú gyermekét. Az egyik 11, a másik 15 éves volt. Az elkövetés módjáról a rendőrségi szóvivő nem adott tájékoztatást.

Az esti órákban még tart a helyszínelés, valamint a tanúkutatás és a környéken lakók meghallgatása. A környéken élők úgy tudják, hogy a család békés, nyugodt életet élt, semmiből nem lehetett következtetni a bekövetkezett tragédiára.