Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Ismét gázolt a metró a Dózsa György úti állomáson

2005.11.10. 16:06
Valószínűleg öngyilkos szándékkal került a 3-as metró szerelvénye elé egy férfi csütörtök kora délután a Dózsa György úti állomáson, de súlyos sérülésekkel megúszta a gázolást. A metró fél négyig nem közlekedett az Árpád híd és a Deák tér között, helyette autóbuszok szállították az utasokat.

A férfi információink szerint a sínek között állt, amikor csütörtökön fél három körül elütötte az állomásra befutó, Kőbánya felé tartó szerelvény. Azért feltételezhető az öngyilkosság, mert a férfi sms-ben búcsúzott el menyasszonyától.

Klikk a képre!
Klikk a képre!

A zaklatott nő még akkor megérkezett az utasok előtt lezárt állomásra, amikor a tűzoltók még a férfi kimentésén dolgoztak. A tragédiával szembesülve sokkos állapotba került, végül a mentők támogatták el a helyszínről, miközben vőlegényét kórházba szállították. Miután a tűzoltók elvonultak és a rendőrök is befejezték a helyszínelést, a forgalom fél négy körül indult újra.

Peront figyelő kamerák

A Dózsa György úti metróállomáson idén nem ez az első eset, hogy egy öngyilkosnak sikerül észrevétlenül ugyanezen vágányok közé jutnia. Tavasszal egy idős embert gázolt el a metró, a 94 éves férfi annak ellenére tudott lesétálni a vágányok közé, hogy észrevették volna az állomás kameráin keresztül.

Bár az üzemeltető BKV Közlekedési Rt. folytatott vizsgálatot az ügyben, de végül nem találta vétkesnek az állomás személyzetét, és a rendőrség is lezárta a nyomozást, mert nem talált mulasztást.

Nincs elég ember

Klikk a képre!
Klikk a képre!

Pedig nincs elegendő ember a metróállomásokon, ezt a BKV is elismerte. A forgalmi ügyeletes, ha éppen jegyet ad el, biztosan nem látja például a peront figyelő kamerákat.

Bár a BKV felújíttatja és fejleszti a metró kamerarendszerét, erre a londoni terrortámadások is szolgáltak indokkal, ugyanakkor nem lesz több embere a BKV-nak a biztonságikamera-rendszer üzemeltetésére, vagyis egy átlagos állomáson az ügyeletesnek a továbbiakban is három dolga lesz legalább egyszerre: négy kamerát figyel, tájékoztatja az utasokat és eladja a jegyeket.