Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Tűz ütött ki a hármas metrón

2001.10.11. 18:40
Szerencsére senki sem sérült meg, amikor tűz ütött ki a hármas metrón. A Deák téren több száz utasnak kellett elhagynia az állomást, a tűzoltók pedig légzőkészülékben siettek a föld alá. A szerelvény egyik kocsijának egyenirányítója gyulladt ki.
Az egyenirányító gyulladt ki
Több száz embernek kellett elhagynia a Deák téri metrómegállót csütörtök kora délután, amikor az egyik szerelvény alja kigyulladt. Jambrik Ferdinánd, a Tűzoltási Csoport vezetője az Indexnek elmondta: a tűz nem jutott fel az utastérbe, így szerencsére senki sem sérült meg.

Azonnal kiürítették az állomást

A metró vezetője az Arany János utca után vette észre, hogy az egyik kocsiban megszűnt az áramellátás. A következő megállóban már sűrű füst áramlott a szerelvény alól, így az utasoknak azonnal le kellett szállniuk, az állomást pedig kiürítették. A metrót kétszáz méterrel odébb állították félre, ahol a tűzoltók csak légzőkészülékben tudták megközelíteni.

Kőér utcai szerelőműhely
Miután sikerült az erős izzást megszüntetni, a szerelvény sérült kocsiját teljesen áramtalanították, majd a kispesti végállomás közelében lévő szerelőműhelybe vontatták. Néhány tűzoltó metrózott, míg társaik konvojban vonultak végig a városon, nem kis riadalmat keltve. A közlekedési vállalat és a tűzoltóság szakemberei itt vették szemügyre a járművet, amelynek második kocsijában az egyenirányító gyulladt ki.

A hármas metró délután negyed kettőtől háromnegyed órán át nem szállított utasokat.