Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lezuhant két kisrepülő, eltűnt hét ember

2002.05.09. 12:35
Lezuhant két kisrepülőgép a Mexikói-öbölben. A mentők nem találják a szerencsétlenség áldozatait. Egyelőre az sem tisztázott, hogy mi okozta a gépek balesetét.
A Mexikói-öbölben lezuhant szerda délután az amerikai haditengerészet két kisrepülőgépe, fedélzetén összesen hét emberrel. A szerencsétlenség áldozatait a mentőalakulatok nem találják, annak ellenére, hogy a tengerben rábukkantak a két gép roncsaira.

Keresik az áldozatokat

A parti őrség New Orleans-i mentőközpontjának késő éjjeli (európai idő szerint csütörtök hajnali) nyilatkozata szerint a két T-39 Sabreliners típusú gép gyakorlórepülésen volt, amikor eltűnt a légiirányítás radarjairól a Mexikói-öböl északkeleti része felett, mintegy 65 kilométerre Pensacolától délre.

Egyelőre nem tudni, hogy a repülők összeütköztek-e, mint ahogy az sem ismert, hogy kik voltak a két gép fedélzetén, és a pilóták adtak-e vészjelzést. A mentőalakulatok egymástól tíz kilométerre bukkantak rá a két gép darabjaira, és jelzőbójákat dobtak le, hogy a helyi áramlások megfigyelésével következtessenek, merre keressék a baleset áldozatait.

A T-39 Sabreliners típusú, sugárhajtású, ikerhajtóműves kisgépekben nincs katapult ülés, amely növelné a személyzet túlélési esélyeit.