Ágnes
-5 °C
2 °C

Lezuhant két kisrepülő, eltűnt hét ember

2002.05.09. 12:35
Lezuhant két kisrepülőgép a Mexikói-öbölben. A mentők nem találják a szerencsétlenség áldozatait. Egyelőre az sem tisztázott, hogy mi okozta a gépek balesetét.
A Mexikói-öbölben lezuhant szerda délután az amerikai haditengerészet két kisrepülőgépe, fedélzetén összesen hét emberrel. A szerencsétlenség áldozatait a mentőalakulatok nem találják, annak ellenére, hogy a tengerben rábukkantak a két gép roncsaira.

Keresik az áldozatokat

A parti őrség New Orleans-i mentőközpontjának késő éjjeli (európai idő szerint csütörtök hajnali) nyilatkozata szerint a két T-39 Sabreliners típusú gép gyakorlórepülésen volt, amikor eltűnt a légiirányítás radarjairól a Mexikói-öböl északkeleti része felett, mintegy 65 kilométerre Pensacolától délre.

Egyelőre nem tudni, hogy a repülők összeütköztek-e, mint ahogy az sem ismert, hogy kik voltak a két gép fedélzetén, és a pilóták adtak-e vészjelzést. A mentőalakulatok egymástól tíz kilométerre bukkantak rá a két gép darabjaira, és jelzőbójákat dobtak le, hogy a helyi áramlások megfigyelésével következtessenek, merre keressék a baleset áldozatait.

A T-39 Sabreliners típusú, sugárhajtású, ikerhajtóműves kisgépekben nincs katapult ülés, amely növelné a személyzet túlélési esélyeit.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!